ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση με τους τρεις βουλευτές της ΝΔ
Άμεση σύγκληση της επιτροπής του «Πόθεν Έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τρεις βουλευτές της ΝΔ φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
Άμεση σύγκληση της Επιτροπής του «Πόθεν Έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τρεις βουλευτές της ΝΔ φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
Ο κ. Παπαδημούλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες», Γ.Καλαντζή, ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής «ώστε να ενημερωθεί και να ενεργήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της για το σοβαρότατο θέμα που ανακύπτει».
Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μετά την δημοσίευση πληροφοριών, ότι από ελέγχους των φορολογικών αρχών διαπιστώθηκε ότι τρεις βουλευτές της ΝΔ έχουν μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας την περίοδο 2009-2012 συνολικό ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, και με δεδομένο ότι η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή μας δεν έχει, εξ’ όσων γνωρίζω, την παραμικρή σχετική ενημέρωση, ζητώ να συνεδριάσει αμέσως η επιτροπή μας, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητές της.
»Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του» καταλήγει.
Διαψεύδει ο Β.Κικίλιας
Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο ότι είναι ένας από τους τρεις βουλευτές, εξέδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως πορεύεται «με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει».
Ο κ. Κικίλιας αναφέρει αναλυτικά:
«Με έκπληξη διαβάζω δημοσιεύματα για έμβασμα μου στο εξωτερικό που δήθεν δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες μου. Τα χρήματά μου προέρχονται από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση μου με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική) είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου.
»Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ένδικα μέσα αλλά το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπο μου επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά


