ΣΥΡΙΖΑ: Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση με τους τρεις βουλευτές της ΝΔ
Άμεση σύγκληση της επιτροπής του «Πόθεν Έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τρεις βουλευτές της ΝΔ φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
Άμεση σύγκληση της Επιτροπής του «Πόθεν Έσχες» ζητεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες τρεις βουλευτές της ΝΔ φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
Ο κ. Παπαδημούλης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Έσχες», Γ.Καλαντζή, ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής «ώστε να ενημερωθεί και να ενεργήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της για το σοβαρότατο θέμα που ανακύπτει».
Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Μετά την δημοσίευση πληροφοριών, ότι από ελέγχους των φορολογικών αρχών διαπιστώθηκε ότι τρεις βουλευτές της ΝΔ έχουν μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας την περίοδο 2009-2012 συνολικό ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, και με δεδομένο ότι η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή μας δεν έχει, εξ’ όσων γνωρίζω, την παραμικρή σχετική ενημέρωση, ζητώ να συνεδριάσει αμέσως η επιτροπή μας, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητές της.
»Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του» καταλήγει.
Διαψεύδει ο Β.Κικίλιας
Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο ότι είναι ένας από τους τρεις βουλευτές, εξέδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως πορεύεται «με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει».
Ο κ. Κικίλιας αναφέρει αναλυτικά:
«Με έκπληξη διαβάζω δημοσιεύματα για έμβασμα μου στο εξωτερικό που δήθεν δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες μου. Τα χρήματά μου προέρχονται από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες πολύ πριν την ενασχόληση μου με την πολιτική (επαγγελματικό μπάσκετ, ιατρική) είναι φορολογημένα στο σύνολο τους, βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και είναι δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου.
»Πορεύομαι με την τιμή και την υπόληψη μου, που κανένας δεν μπορεί και δεν δέχομαι να αμφισβητήσει. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ένδικα μέσα αλλά το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και στις συκοφαντίες προς το πρόσωπο μου επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442