Αναστάτωση στη ΝΔ για τους τρεις βουλευτές με τα «μαύρα» εμβάσματα
Αναταραχή στη ΝΔ προκαλούν οι πληροφορίες για τρεις βουλευτές του κόμματος που φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης. Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επιδόθηκαν σε «κυνήγι» ονομάτων, ενώ τα επιτελικά στελέχη της Συγγρού παραπέμπουν στην πάγια εντολή Σαμαρά για «πλήρη έλεγχο» και «άπλετο φως» ανεξάρτητα από την ιδιότητα κάθε ελεγχόμενου προσώπου.
Αναταραχή στη ΝΔ προκαλούν οι πληροφορίες για τρεις βουλευτές του κόμματος που φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επιδόθηκαν σε «κυνήγι» ονομάτων, ενώ τα επιτελικά στελέχη της Συγγρού παραπέμπουν στην πάγια εντολή Σαμαρά για «πλήρη έλεγχο» και «άπλετο φως» ανεξάρτητα από την ιδιότητα κάθε ελεγχόμενου προσώπου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από το Μαξίμου δεν απέκλειαν να υπάρξουν εντός της ημέρας ανακοινώσεις για τις διαστάσεις της υπόθεσης.
Τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ ζητούν να μην υιοθετηθούν οι πληροφορίες του δημοσιεύματος χωρίς να επιβεβαιωθούν πλήρως, ωστόσο αναγνωρίζουν πως ακόμη κι αν τα εμβάσματα ήταν απολύτως νόμιμα, δημιουργείται πολιτικό ζήτημα, εφόσον δεν δικαιολογείται από συγκεκριμένες ανάγκες και υποχρεώσεις των βουλευτών στο εξωτερικό αλλά υπαγορεύθηκε από τον φόβο μιας ελληνικής χρεοκοπίας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).