Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομολογία παραβίασης του ιδιωτικού απορρήτου στο google.fr από την Google

Ομολογία παραβίασης του ιδιωτικού απορρήτου στο google.fr από την Google

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Γαλλία απέρριψε στις 7 Φεβρουαρίου 2014 αίτημα αναστολής της επιβολής προστίμου στην Google Inc. για πολλαπλές παραβιάσεις της γαλλικής νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Η CNIL είχε ζητήσει να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο 150.000 ευρώ και έτσι τώρα ο αμερικανικός κολοσσός καλείται όχι μόνο να καταβάλλει το πρόστιμο αλλά και να παραπέμψει στην απόφαση της Αρχής από την σελίδα του google.fr για 48 ώρες, επτά ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Γαλλία απέρριψε στις 7 Φεβρουαρίου 2014 αίτημα αναστολής της επιβολής προστίμου στην Google Inc. για πολλαπλές παραβιάσεις της γαλλικής νομοθεσίας περί της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Η γαλλική αρμόδια Αρχή, CNIL, είχε ζητήσει να επιβληθεί στην εταιρεία πρόστιμο 150.000 ευρώ και τώρα, ο αμερικανικός κολοσσός καλείται όχι μόνο να καταβάλλει το πρόστιμο αλλά και να παραπέμψει στην απόφαση της Αρχής από την σελίδα του google.fr για 48 ώρες, επτά ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης στους εμπλεκόμενους και στον Γάλλο πρωθυπουργό.

Ο δικαστής δεν έκανε δεκτό το αίτημα «έκτακτης ανάγκης» της Google να μην δημοσιοποιήσει την απόφαση επιβολής προστίμου της Αρχής «επειδή κάτι τέτοιο θα της προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη στην φήμη και την οικονομική της κατάσταση». Σημειώνεται, πως η απόφαση του Συμβουλίου αφορά μέρος μόνο της έφεσης της Google Inc. σχετικά με την απόφαση της CNIL.

Το τελεσίγραφο που είχε αποστείλει νωρίτερα η γαλλική Αρχή ήταν αποτέλεσμα της ανάλυσης που έκανε μαζί με διάφορες ανεξάρτητες αρχές στην Ευρώπη, σχετικά με την ενιαία πολιτική απορρήτου που έθεσε σε ισχύ για όλες τις υπηρεσίες της, ενοποιώντας έτσι και τα δεδομένα των χρηστών που μπορεί να τηρεί και να επεξεργάζεται.

Η γαλλική Αρχή είχε ζητήσει από την εταιρεία να αποσαφηνίσει τους σκοπούς της συλλογής και της επεξεργασίας, να ενημερώσει τους χρήστες, να καθορίσει τον χρόνο διατήρησης των επεξεργασμένων δεδομένων, και κυρίως να μην προχωρήσει στην ενοποίηση των προσωπικών δεδομένων, καθώς και να ενημερώνει και να ζητά την συναίνεση του χρήστη πριν αποθηκεύσει cookies στο τερματικό του χρήστη.

Η Google αμφισβητούσε ότι η πρακτική της παραβιάζει την γαλλική νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων και δήλωνε πως δεν θα ανταποκριθεί στο αίτημα της γαλλικής αρχής για αλλαγές.

Μετά την απόφαση της 7ης Φεβρουαρίου 2014, η Google θα συνεχίσει την μάχη με την Αρχή για τις υπόλοιπες πτυχές της καταδικαστικής απόφασής της στο Conseil d’Etat.

Ανάλογες αποφάσεις εκκρεμούν σε Ισπανία, Μ.Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ολλανδία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024