Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Μόνο «απολύτως αναγκαίες αλλαγές» για την ψήφο των μεταναστών

ΠΑΣΟΚ: Μόνο «απολύτως αναγκαίες αλλαγές» για την ψήφο των μεταναστών

Στην ισχύουσα νομοθεσία για τη συμμετοχή των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να υπάρξουν «μόνον οι νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ» επισήμανε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κίνηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να καταργήσει τις διατάξεις του «νόμου Ραγκούση». Να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία, λέει η ΔΗΜΑΡ.

Στην ισχύουσα νομοθεσία για τη συμμετοχή των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να υπάρξουν «μόνον οι νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ» επισήμανε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κίνηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να καταργήσει τις διατάξεις του «νόμου Ραγκούση».

«Όπως γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν τα θέματα της αυτοδιοίκησης, με αφορμή τον δικαστικό έλεγχο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2010 εκδόθηκε αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική την συμμετοχή στο εκλογικό σώμα κατηγοριών ψηφοφόρων που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια και άρα δεν μπορούν να μετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές.

»Προκειμένου να διαφυλαχθεί η νομιμότητα των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ πρέπει να εισαχθούν στην ισχύουσα νομοθεσία μόνον οι νομικά απολύτως αναγκαίες αλλαγές ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ.

»Το ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται ιστορικά και πολιτικά με όλες τις μεγάλες αλλαγές και τα μεταρρυθμιστικά βήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, εγγυάται και προστατεύει το θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης σε συνεχή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τα άξια στελέχη τους» αναφλερει σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι για το θέμα υπήρξε έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για «πλήγμα στη Δημοκρατία, στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα» και «αντί να ενώνει τις κοινωνικές δυνάμεις, καλλιεργεί ζιζάνια που ενισχύουν τους διαχωρισμούς και κατατρώνε το κοινωνικό σώμα».

ΔΗΜΑΡ: Να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία

«Οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας δεν μπορει να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα κόμματα που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή η ακροδεξιά ατζέντα -και ειδικά το ΠΑΣΟΚ που είχε εισαγάγει το νομό που σήμερα ανατρέπεται- οφείλουν να καταψηφίσουν την τροπολογία» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024