Χωρίς ρεύμα έμειναν 55.000 νοικοκυριά στη Γαλλία λόγω καταιγίδας
Καταιγίδα προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 55.000 νοικοκυριών στη βόρεια και τη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία διανομής ενέργειας ERDF. Χωρίς ρεύμα έμειναν νοικοκυριά στον Λίγηρα και τη Νορμανδία, στην Πικαρδία και στο Ιλ ντε Φρανς, γύρω από το Παρίσι.
Καταιγίδα προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 55.000 νοικοκυριών στη βόρεια και τη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρεία διανομής ενέργειας ERDF.
Γύρω στις 8 το πρωί περίπου 25.000 κατοικίες ήταν χωρίς ρεύμα, κυρίως στην περιοχή του Λίγηρα και τη Νορμανδία. Στις περιοχές της Πικαρδίας και του Ιλ ντε Φρανς γύρω από το Παρίσι διακόπηκε επίσης η ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες σπίτια.
Η ERDF ανακοίνωσε πως η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί το βράδυ, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Την παραμονή των Χριστουγέννων πέρυσι, καταιγίδα είχε προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης 240.000 κατοικιών, κυρίως στα παράλια της Βρετάνης και τη Νορμανδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442