Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Tanah Lot, ο ναός του ηλιοβασιλέματος στο Μπαλί!

Tanah Lot, ο ναός του ηλιοβασιλέματος στο Μπαλί!

Το Μπαλί είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως ταξιδιωτικούς προορισμούς επί σειράν ετών, με τον αριθμό των τουριστών που το επισκέπτονται να αυξάνεται συστηματικά. Φημίζεται για τα αξιοθέατά του, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, αλλά και την άνθηση που γνωρίζουν οι τέχνες στη γωνιά αυτήν του πλανήτη (εικαστικά, μουσική, χορός κ.ά.). Το εξωτικό αυτό νησί […]

Το Μπαλί είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως ταξιδιωτικούς προορισμούς επί σειράν ετών, με τον αριθμό των τουριστών που το επισκέπτονται να αυξάνεται συστηματικά. Φημίζεται για τα αξιοθέατά του, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, αλλά και την άνθηση που γνωρίζουν οι τέχνες στη γωνιά αυτήν του πλανήτη (εικαστικά, μουσική, χορός κ.ά.).

Το εξωτικό αυτό νησί φιλοξενεί την ινδουιστική μειονότητα της Ινδονησίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 92% του πληθυσμού του νησιού είναι ινδουιστές.

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στο Μπαλί είναι το μαγευτικό Tanah Lot, ένα ιερό-έργο της φύσης, το οποίο δημιουργήθηκε από τη διάβρωση των πετρωμάτων. Ο ναός είναι εξαιρετικά σημαντικός τόσο ως τουριστικό αξιοθέατο όσο και ως τόπος προσκυνήματος.

Στη γλώσσα των ντόπιων το όνομα του ναού σημαίνει «στεριά στη θάλασσα». Ο ναός, που βρίσκεται σε ένα βράχο, σε μικρή απόσταση από την παραλία, σμιλεύτηκε στο διάβα του χρόνου από τα παλιρροιακά κύματα.

Η τοπική παράδοση θέλει έναν μοναχό να καταφεύγει στο μοναδικό αυτό μέρος το 15ο αιώνα, για να ξεκουραστεί, ενώ ταξίδευε κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής του νησιού. Οι ψαράδες της περιοχής τον είδαν και του έφεραν δώρα. Το επόμενο πρωί ο μοναχός συμβούλευσε τους ψαράδες να χτίσουν ένα ιερό, όπου θα λατρεύονταν οι θεοί της θάλασσας, όπερ και εγένετο.

Το ιερό του Tanah Lot αποτελεί έκτοτε αναπόσπαστο κομμάτι της μπαλινέζικης μυθολογίας και έναν από τους επτά ναούς που περιστοιχίζουν τη νοτιοδυτική ακτή, σχηματίζοντας μια «ιερή αλυσίδα».

Η καλύτερη ώρα για να απολαύσει κανείς την επίσκεψη στο ναό είναι το ηλιοβασίλεμα, όταν δύει ο ήλιος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το ιερό του Tanah Lot είναι γνωστό και ως ο ναός του ηλιοβασιλέματος!

Βρείτε εδώ όλες τις προτάσεις του travelplan.gr για εξωτικούς προορισμούς.

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024