Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλειστό για μισή ώρα το ένα ρεύμα της Εγνατίας στη Βέροια από αγρότες

Κλειστό για μισή ώρα το ένα ρεύμα της Εγνατίας στη Βέροια από αγρότες

Κλειστό για μισή ώρα κράτησαν αγρότες της Βέροιας το ρεύμα της Εγνατίας Οδού από Θεσσαλονίκη προς Βέροια, στο ύψος της Κουλούρας. Νωρίτερα είχαν θέσει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τα φορολογικά ζητήματα. Καταλήψεις σε εφορίες πραγματοποιούν οι αγρότες της Κρήτης.

Κλειστό για μισή ώρα κράτησαν αγρότες της Βέροιας το ρεύμα της Εγνατίας Οδού από Θεσσαλονίκη προς Βέροια, στο ύψος της Κουλούρας. Νωρίτερα είχαν θέσει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τα φορολογικά ζητήματα.

Για την υπόλοιπη ημέρα δήλωσαν πως δεν θα προχωρήσουν σε άλλη κινητοποίηση.

Οι αγρότες της περιοχής είχαν δώσει προθεσμία έως τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στην κυβέρνηση για κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων και άλλων σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το κόστος παραγωγής.

«Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, θα κλείσουμε τον δρόμο στον κόμβο της Κουλούρας επ’ αόριστον, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβουμε όλοι στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε» λένε.

Μετά τις 12:00, οι αγρότες σε συνεννόηση με την αστυνομία έκλεισαν το ένα ρεύμα της Εγνατίας Οδού για μισή ώρα.

Στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, βρίσκονται από χθες αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ παραμένουν και τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

Την ίδια ώρα, στην Κρήτη, οι αγρότες πραγματοποιούν καταλήψεις στις κατά τόπους εφορίες. Στα Χανιά, που η κινητοποίηση δεν είχε ιδιαίτερα μαζικό χαρακτήρα, σημειώθηκε επέμβαση των ΜΑΤ και η ΔΟΥ άνοιξε.

Την Παρασκευή, αναμένεται να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες των Σερρών.

Το Σάββατο, οι αγρότες της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.

Οι αγρότες έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων– ζητούν: αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ. Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024