
ΕΧΑΕ : Υπογραφή συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Παραγώγων της Ρουμανίας
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 05 Φεβρουαρίου 2014, εκδήλωση με την ευκαιρία της υπογραφής των Συμβάσεων Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια και του Χρηματιστηρίου Παραγώγων της Ρουμανίας – Sibiu Stock Exchange (SΙΒΕΧ). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του SΙΒΕΧ κ. Ovidiu Galatanu, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι». Οι συμβάσεις […]
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 05 Φεβρουαρίου 2014, εκδήλωση με την ευκαιρία της υπογραφής των Συμβάσεων Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια και του Χρηματιστηρίου Παραγώγων της Ρουμανίας – Sibiu Stock Exchange (SΙΒΕΧ). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του SΙΒΕΧ κ. Ovidiu Galatanu, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, χτυπώντας το παραδοσιακό «καμπανάκι».
Οι συμβάσεις συνεργασίας που υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ των δύο Χρηματιστηρίων ολοκληρώνουν την αρχική συμφωνία τους για παροχή από τον Όμιλο ΕΧΑΕ τεχνολογικών υπηρεσιών και υπηρεσιών εκκαθάρισης στην Αγορά παραγώγων του SIBEX στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται με τον Κανονισμό 648/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EMIR (European Market Infrastructure Regulation). Η συνεργασία μεταξύ άλλων αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών προς τους συμμετέχοντες των δύο αγορών και στη μείωση του λειτουργικού κόστους με την εκμετάλλευση των οικονομιών κλίμακας που θα παρέχει, ένα ομοιογενές τεχνολογικό και κανονιστικό περιβάλλον λειτουργίας των δύο Ομίλων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είπε: «Σε μια εποχή που η διαμόρφωση κοινού Ευρωπαϊκού Δικαίου δημιουργεί σημαντικές προκλήσεις για ενιαία δραστηριοποίηση των αγορών που παρέχουν υπηρεσίες, η συνεργασία αυτή είναι για εμάς μια μεγάλη επιτυχία. Επιπλέον η συμφωνία για επέκταση της κοινής πλατφόρμας και κάλυψη των μελών και των αγορών του Sibiu Stock Exchange είναι ακόμη ένα μικρό, αλλά σημαντικότατο βήμα στην επέκταση του δικτύου του Ομίλου ΕΧΑΕ»
Ο κ. Ovidiu Galatanu, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του SΙΒΕΧ σημείωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την ομάδα του Sibiu Stock Exchange να βρίσκεται σήμερα εδώ για την υπογραφή των Συμβάσεων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συνεργασία θα είναι επιτυχής και καρποφόρα τόσο για τα Χρηματιστήριά μας όσο και για τους συμμετέχοντες σε αυτά. »
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
- Ισπανία – Γαλλία: Πύρινη κόλαση – Πάνω από 220 χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442