Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Citroen C4 Cactus 2014:

Citroen C4 Cactus 2014: «Καρμπόν» με το concept η έκδοση παραγωγής

Η έκδοση παραγωγής του νέου μοντέλου των Γάλλων δίνει μια πρώτη γεύση πριν την επίσημη πρεμιέρα της αποκαλύπτοντας τις κάτι παραπάνω απο σαφείς ομοιότητές της, σε κάθε επίπεδο, με το concept το οποίο προηγήθηκε.


Το Citroen C4 Cactus δίνει το στίγμα της έκδοσης παραγωγής του πριν την επίσημη παρουσίασή της που έχει προγραμματιστεί, με κάθε επισημότητα για την ημέρα της 136ης επετείου από τα γενέθλια του ιδρυτή της φίρμας, Andre Citroen αλλά και την πέμπτη από την παρουσίαση της νέας σειράς DS.

Οι πρώτες εικόνες του γαλλικού μοντέλου επιβεβαιώνουν την υπόσχεση των Γάλλων για σαφή ομοιότητα της έκδοσης παραγωγής με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2013.

Εκτός από τις συνολικές αναλογίες και την σχεδίαση στοιχείων όπως η γραμμή οροφής, η χαρακτηριστική τρίτη κολώνα, η έντονη σχεδίαση του μπροστινού και του πίσω τμήματος, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, το C4 Cactus διατηρεί στην έκδοση παραγωγής του και τα καινοτόμα Airbumps.

Ο λόγος φυσικά για τις ανάγλυφες κυψελίδες γεμάτες από αέρα, μπροστά, πίσω και στις πόρτες οι οποίες αναλαμβάνουν να αποτρέψουν τις φθορές της καθημερινής αστικής χρήσης.

Σαφή στοιχεία από το ομώνυμο concept που προηγήθηκε διαθέτει και το εσωτερικό, συνδυάζοντας την μινιμαλιστική προσέγγιση στη σχεδίαση του ταμπλό, των διακοπτών και της ψηφιακής κεντρικής κονσόλας με τα «lounge», όπως χαρακτηριστικά τα περιγράφει η Citroen, καθίσματα-καναπέδες.

Μια ματιά αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η Citroen έχει απαλλάξει το ταμπλό από κάθε είδους περιττό διακόπτη με όλες τις λειτουργίες των περιφερειακών και μη συστημάτων του αυτοκινήτου να είναι διαχειρίσιμες μέσω της κεντρικής οθόνης αφής του infotainment και των ελάχιστων διακοπτών γύρω της. Στο ίδιο μινιμαλιστικό μήκος κύματος κινείται ο χαρακτηριστικός επιλογέας ταχυτήτων.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες το C4 Cactus, αναμένεται να υιοθετήσει μηχανικά σύνολα από την γκάμα του «απλού» και μέχρι σήμερα γνωστού C4, προβάλλοντας ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις χαμηλότερες τιμές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης.

Auto Express

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024