Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλο και πιο αρνητικό το CDU στην προσέγγιση ΕΕ - Τουρκίας

Όλο και πιο αρνητικό το CDU στην προσέγγιση ΕΕ – Τουρκίας

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ καταρτίζουν το πρόγραμμά τους για τις επικείμενες ευρωεκλογές και κινούνται στην κατεύθυνση όχι μόνο της απερίφραστης αντίθεσης στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ (όπως μέχρι τώρα), αλλά αφαιρούν ακόμη και την αναφορά σε προνομιακή σχέση. Το προσχέδιο του προγράμματος είναι το «δώρο», με το οποίο CDU υποδέχεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη στο Βερολίνο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ καταρτίζουν το πρόγραμμά τους για τις επικείμενες ευρωεκλογές και κινούνται στην κατεύθυνση όχι μόνο της απερίφραστης αντίθεσης στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ (όπως μέχρι τώρα), αλλά αφαιρούν ακόμη και την αναφορά σε προνομιακή σχέση.

Το προσχέδιο του προγράμματος είναι το «δώρο» με το οποίο CDU υποδέχεται τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη στο Βερολίνο.

Ο τούρκος πρωθυπουργός φτάνει στη γερμανική πρωτεύουσα και αναμένονται με ενδιαφέρον οι αναφορές του όχι μόνο στις δηλώσεις με τους γερμανούς αξιωματούχους, αλλά και στις (σχεδόν προεκλογικού χαρακτήρα) ομιλίες του στην ισχυρή τουρκική κοινότητα μεταναστών.

Την Τρίτη, η Frankfurter Allgemeine Zeitung επικαλείται γνώση του προσχεδίου του CDU επί του προγράμματός του για τις ευρωεκλογές, το οποίο αναμένεται να κυρωθεί από την ηγεσία του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναφέρεται ρητά ότι το κόμμα αποκλείει πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Το σημείο αυτό δεν προξενεί μεν καμία έκπληξη, αλλά το κείμενο περιορίζεται μόνο στην αναφορά για «οικονομική συνεργασία και στρατηγική συνεργασία σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας» για να «χρυσώσει το χάπι».

Η αναφορά που συνήθιζε το κόμμα τα προηγούμενα χρόνια για «προνομιακή σχέση» με την Τουρκία απουσιάζει εντελώς.

Προηγουμένως, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ (που προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες – SPD) είχε πει, κάνοντας δηλώσεις με τον τούρκο ΥΠΕΞ στο Βερολίνο τη Δευτέρα, ότι η «ευρωπαϊκή πόρτα στην Τουρκία πρέπει να μείνει ανοκτή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024