Γ.Παπανδρέου: «Η Μέρκελ επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης είχε επιβληθεί από την γερμανίδα καγκελάριο, επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, επειδή εκείνη «δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν». «Όταν οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα διάσωσης είχε επιβληθεί από την γερμανίδα καγκελάριο, επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, επειδή εκείνη «δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν».
Οι αναφορές έγιναν σε ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε συνέδριο στο London School of Economics, σύμφωνα με Τα Νέα.
«Όταν οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε δεν είχα πού να πάω» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Σε ερώτηση γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 αλλά το επιδίωξε το 2011, ο Γ.Παπανδρέου απάντησε ότι δεν υπήρχε σχετική νομοθεσία ενώ η χώρα βρισκόταν σε ανάσα δύο ημερών από τη χρεοκοπία.
Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε επίσης την άμεση εκλογή του προέδρου της ΕΕ από τους ψηφοφόρους ενώ προέβλεψε πως μέχρι το 2050 καμία ευρωπαική χώρα της ΕΕ δεν θα βρίσκεται στους G20.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακρίβεια: Παρατεταμένη η ακρίβεια στα καύσιμα – Έρχονται νέες αυξήσεις σε αμόλυβδη και diesel
- «Parallel Tales» – Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει μια κρυφή, σεξουαλική φαντασίωση για τον Βενσάν Κασέλ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/5): Πού θα δείτε το Άρσεναλ – Μπέρνλι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης
- Τραμπ: Αναδημοσίευσε συνέντευξη Παπασταύρου για την ενεργειακή διπλωματία
- Einstürzende Neubauten: Νέο μέλος, παλιός θόρυβος – Η θρυλική μπάντα του Βερολίνου γυρίζει σελίδα
- Μαλδίβες: Μάχη με το χρόνο για την ανάσυρση των σορών των δυτών από το σπήλαιο, πριν τις προσεγγίσουν καρχαρίες


