Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Απαράδεκτες οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Κύπρος: Απαράδεκτες οι τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Απαράδεκτες, χαρακτήρισε τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Δήλωσε ότι θα προβεί σε διαβήματα προς τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Έθνη για την τουρκική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προβληματίσει, τη στιγμή μάλιστα που τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όσο και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δηλώνουν ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν.

Απαράδεκτες, χαρακτήρισε τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Είναι», είπε, «βορείως των δύο οικοπέδων που έχει η ΤΟΤΑL, το 10 και το 11. Συνέβη ένα περιστατικό, το οποίο παρακολουθούσαν οι Αρχές της Δημοκρατίας καθ` όλην τη διάρκεια και ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με το σκάφος της ΤΟΤΑL. Δεν ήταν παρενόχληση αλλά επικοινωνία δια ασυρμάτου που το τουρκικό πολεμικό καλούσε το πλοίο της ΤOΤΑL να φύγει από εκεί που ήταν».

Ο κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι θα προβεί σε διαβήματα προς τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Έθνη για την τουρκική συμπεριφορά, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προβληματίσει, τη στιγμή μάλιστα που τόσο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ όσο και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δηλώνουν ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν.

«Αυτό είναι απαράδεκτο» τόνισε ο κ. Κασουλίδης. «Θα ακολουθήσουν διαβήματα τα οποία δεν θα απευθυνθούν μόνο στα Ηνωμένα Έθνη αλλά θα απευθυνθούν και στη Γαλλία, χώρα της εταιρείας που διεξάγει τις έρευνες αλλά και στις χώρες καταγωγής των πλοίων που εμπλέκονται».

Ο υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, δήλωσε ότι η Τουρκία ακολουθεί τους τελευταίους μήνες μία τακτική, μέσω προκλήσεων και απειλών, να δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή. Εμείς, τόνισε, δεν θα ακολουθήσουμε αυτά τα παιχνίδια των προκλήσεων.

Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί σε όλους, κατέληξε, είναι ότι δεν απεμπολούμε κυριαρχικά δικαιώματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024