Στο 6ο γκρουπ δυναμικότητας η Ελλάδα εν όψει της κλήρωσης του Μουντομπάσκετ
Στο διαχωρισμό των 24 ομάδων που αύριο το βράδυ (20:00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετέχουν στην κλήρωση του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας προχώρησε η FIBA. Δημιουργήθηκαν έξι γκρουπ δυναμικότητας με βάση το υψηλότερο ranking στην παγκόσμια κατάταξη και γεωγραφικά κριτήρια. Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στο 6ο με τις Αυστραλία, Γαλλία και Τουρκία, τις οποίες θα αποφύγει στην φάση των ομίλων
Στο διαχωρισμό των 24 ομάδων που αύριο το βράδυ (20:00 ώρα Ελλάδας) θα συμμετέχουν στην κλήρωση του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας προχώρησε η FIBA. Δημιουργήθηκαν έξι γκρουπ δυναμικότητας με βάση το υψηλότερο ranking στην παγκόσμια κατάταξη και γεωγραφικά κριτήρια.
Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στο 6ο με τις Αυστραλία, Γαλλία και Τουρκία, τις οποίες θα αποφύγει στην φάση των ομίλων, ενώ στο δρόμο της θα βρει έναν αντίπαλο από καθένα από τα υπόλοιπα πέντε γκρουπ.
Στην αυριανή κλήρωση της Βαρκελόνης θα σχηματιστούν τέσσερα γκρουπ των έξι ομάδων και οι τέσσερις πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση των «16» όπου αρχίζουν αμέσως τα νοκ άουτ παιχνίδια.
Oι αγώνες της πρώτης φάσης θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη, ενώ της τελικής φάσης σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία