Κίνηση στήριξης στους «58» από διαφωνούντες της ΔΗΜΑΡ
Πολίτες από τον χώρο της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, μετά την άρνηση συμπόρευσης του κόμματος με το εγχείρημα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς προχώρησαν στη συγκρότηση της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης.
Πολίτες από τον χώρο της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, μετά την άρνηση συμπόρευσης του κόμματος με το εγχείρημα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς προχώρησαν στη συγκρότηση της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης.
Όπως αναφέρουν θέλουν συντεταγμένα να συμβάλουν στην υπόθεση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και να εργαστούν για την επιτυχία του ψηφοδελτίου της στις ευρωεκλογές.
«Η υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε χώρο σύνθεσης, σταθερότητας και προοπτικής. Η Πρωτοβουλία των «58+» που μετασχηματίζεται σε Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη εκφράζει αυτή τη στιγμή το μοναδικό υπαρκτό σχέδιο για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς, που φιλοδοξεί να εκφράσει τη μεταρρυθμιστική Αριστερά και τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, το φιλελεύθερο κέντρο και τη ρεαλιστική Οικολογία» αναφέρουν.
«Εμείς πολίτες που κινούμαστε στο χώρο της Ανανεωτικής & μεταρρυθμιστικής αριστεράς, μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, θλιβόμαστε από την απόφαση του κόμματος να γυρίσει την πλάτη σ’ αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική. Διαπιστώνουμε επίσης ότι η άρνηση συμπόρευσης με το εγχείρημα ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς συνοδεύεται από τη διεκδίκηση μιας «εύκολης» θέσης στο ετερόκλητο στρατόπεδο του λαϊκισμού» προσθέτουν.
Την περασμένη Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εκλέχθηκε το συντονιστικό της κίνησης το οποίο ανέλαβε μέσα στο επόμενο διάστημα να οργανώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται πανελλαδική σύσκεψη στελεχών και μελών της κίνησης.
Το συντονιστικό της Αριστερής Μεταρρυθμιστικής Κίνησης απαρτίζουν οι: Αγριαντώνη Χριστίνα, Αντωνίου Γιάννης, Βαρελάς Ανδρέας, Γλαμπεδάκης Μάνος, Δεληπέτρου Εύη, Διόγος Μάκης, Καλατζής Παναγιώτης, Καούνης Γιάννης, Κουρουζίδης Σάκης, Μεϊμάρογλου Γιάννης, Παπαγιαννοπούλου Λέλα, Πλεμένος Γιώργος, Σαμαντάς Τέλης.
* Η ΔΗΜΑΡ δεν θα κατέβει,ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε κάτω από την «ομπρέλα» των «58», στις Ευρωεκλογές, αλλά «αυτόνομα με τις συμμαχίες της», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τσίπρας αρχίζει τις πολιτικές συγκεντρώσεις: Το οργανωτικό στην πρώτη γραμμή – με το νέο κόμμα ανοίγει και το μητρώο μελών
- Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία Μοσχούρη από την ΕΛ.ΑΣ.
- Η επιτομή του κουλ, αυτοσαρκασμός κι ευφυΐα – Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έγινε 65
- Δημογραφικό: Η μεγάλη μεταβολή στο πλήθος των γεννήσεων και μια κρίσιμη παράμετρος
- Η δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας για κανονικότητα και δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως «τραύμα»
- Οι IROES της Stoiximan μετατρέπουν τον αθλητισμό σε πράξη συμπερίληψης
- Νέα Ιωνία: Σε εξέλιξη τα έργα στη σήραγγα της Λεωφόρου Εθν. Αντιστάσεως – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Πότε και που θα γίνει ο τελικός του Champions League ανάμεσα σε Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442