Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eπεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση κόντρα στη ΧΑ

Eπεισόδια στην αντιφασιστική συγκέντρωση κόντρα στη ΧΑ

Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, περίπου 3.000 οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μνημείο Ιμίων στη Ρηγίλλης, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά την οποία υπήρξαν μικροεπεισόδια. Νέο κόμμα με το όνομα «Εθνική Αυγή» ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, περίπου 3.000 οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μνημείο Ιμίων στη Ρηγίλλης, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά την οποία υπήρξαν μικροεπεισόδια.

Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» είχαν κλείσει προληπτικά, ενώ μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων έκλεισαν οι σταθμοί του Ηλεκτρικού «Μοναστηράκι», «Θησείο» και «Ομόνοια».Τα επεισόδια στο Σύνταγμα ξέσπασαν όταν δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι χρυσαυγίτες είχαν πλησιάσει την πλατεία. Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον τους, προκαλώντας παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία παραδόθηκαν στην κυκλοφορία μετά τη λήξη της συγκέντρωσης γύρω στις 20.00.

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν όμως στην πλατεία Μοναστηρακίου, όπου ομάδα αριστεριστών κινήθηκε εναντίον νεαρού που μετέφερε σακίδιο, προκαλώντας και πάλι την επέμβαση της αστυνομίας με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές ακόμα και από το σταθμό του Ηλεκτρικού.

Η αστυνομία είχε απαγορεύσει τις πορείες από την Παρασκευή, χωρίς όμως να «θίγεται το δικαίωμα της συγκέντρωσης».

Δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας και σε παρακείμενους δρόμους προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη συνάντηση των δύο συγκεντρώσεων.

Στη συγκέντρωση της ΧΑ, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος «Εθνική Αυγή», το οποίο όπως είπε θα μπορούν να ψηφίσουν οι «πατριώτες» σε περίπτωση που τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024