
Πέμπτη νύχτα έξω από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς
Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στα κτίρια της Κεφαλονιάς, την ώρα που πολλοί κάτοικοι περνούν την πέμπτη τους νύχτα έξω από τα σπίτια τους. Αύριο, Παρασκευή φτάνει στο νησί ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ελέγξει και ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις. Εκκενώθηκε νοσοκομείο στο Ληξούρι, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο. Έντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί.
Συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών στα κτίρια της Κεφαλονιάς, την ώρα που πολλοί κάτοικοι περνούν την πέμπτη τους νύχτα έξω από τα σπίτια τους.
Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και είναι ιδιαιτέρως έντονη στο νησί. Συγκεκριμένα, μετά την ισχυρή δόνηση των 5,8 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή, οι μετασεισμοί εχουν φτάσει τους 250. Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 25 δονήσεις ισχυρότερες των 4 βαθμών και περισσότερες από 130 με μέγεθος μεγαλύτερο των 3 βαθμών.
Αύριο, Παρασκευή φτάνει στο νησί ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος προκειμένου να ελέγξει και ο ίδιος την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επαναφέρουμε τους κανονικούς ρυθμούς ζωής στην Κεφαλονιά. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα αυτοί του Ληξουρίου και των γύρω χωριών, ταλαιπωρήθηκαν αρκετά αλλά ο κρατικός μηχανισμός από την αρχή ήταν δίπλα τους» τονίζει ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.
Σύμφωνα με τον περιφειάρχη, κάποια σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και γι’ αυτό έχουν έρθει στο νησί ειδικές λυόμενες αίθουσες για να συνεχιστούν κανονικά τα μαθήματα.
Όσον αφορά στα νοσοκομεία, είπε: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με δική του παρέμβαση, έδωσε εντολή να σταλούν στο νησί όσοι γιατροί χρειαστούν προκειμένου να στελεχώσουν στο ακέραιο τα νοσοκομεία της Κεφαλονιάς και να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείψεις».
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όταν ζητήθηκε η εκκένωσή του. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο των μηχανικών, πρόβλημα με τη στατικότητά του και κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι 5 κλάδοι που θα τραβήξουν το κάρο της ανάπτυξης έως το 2030
- Συνταγές: Δύο γλυκά για τις λιγούρες της Κυριακής
- Από τον Εμανουέλ στον… Λοράν – Ο αδερφός του προέδρου Μακρόν ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας
- Εκατομμύρια νεκρές γαρίδες και κριλ ξεβράστηκαν στις ακτές του Ομάν, βάφοντας την παραλία ροζ (βίντεο)
- Η πιο διάσημη κλειδαρότρυπα του κόσμου που επιβάλλεται να κοιτάξεις
- Άσκηση ισορροπίας του Ιράν σε παραγωγή πετρελαίου και αποθήκευση
- Αναταραχή στο Μεξικό – Παραίτηση κυβερνήτη για σχέσεις με καρτέλ
- Στελέχη των Big Tech «φεύγουν» και ιδρύουν startups
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442