Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ

Με την στήριξη μόνο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ. Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ τάχθηκαν 151 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά ψήφισαν 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα εργαζόμενοι της ΔΕΗ διαμαρτύρονταν στην πλατεία Συντάγματος κατά της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

Με την στήριξη μόνο των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης), το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση επί των άρθρων προβλέπεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ τάχθηκαν 151 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά ψήφισαν 122 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΔΕΗ, στην πλατεία Συντάγματος, κατά της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ (δίκτυα μεταφοράς). Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων πρόκειται να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

«Δυστυχώς, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησαν την κομματική πειθαρχία αδιαφορώντας για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο ελέγχου του ΑΔΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση εισαγωγών ενέργειας. Για όσο διάστημα διαρκεί η κατάληψη, η ζήτηση καλύπτεται αποκλειστικά από τις εγχώριες μονάδες, ΔΕΗ και ιδιωτών.

Ο ΑΔΜΗΕ ανήκει σήμερα κατά 100% στη ΔΕΗ. Το νομοσχέδιο προβλέπει πώληση του 66% του διαχειριστή σε στρατηγικό επενδυτή και μεταφορά 34% στο Δημόσιο. Τα έσοδα της πώλησης στον ιδιώτη θα εισπράξει η ΔΕΗ. Ως προς το ποσοστό που θα περάσει στο κράτος, θα υπάρξει συμψηφισμός του τιμήματος με τα λιγνιτικά τέλη που καταβάλλει η ΔΕΗ στο κράτος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024