Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ειδικά δικαστήρια για τους στρατιωτικούς καταργεί ο Ερντογάν

Τα ειδικά δικαστήρια για τους στρατιωτικούς καταργεί ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα καταργήσει τα ειδικά δικαστήρια που δίκασαν και καταδίκασαν εκατοντάδες αξιωματικούς του στρατού με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Τρίτης πριν αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στο Ιράν. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει υποβάλει αίτημα για την αναθεώρηση των δικών για τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν».

Η Τουρκία σχεδιάζει να καταργήσει τα ειδικά δικαστήρια που πρόσφατα δίκασαν και καταδίκασαν εκατοντάδες αξιωματικούς του στρατού με την κατηγορία της συνωμοσίας για την ανατροπή της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να καταργήσουμε τα ειδικά δικαστήρια» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για επίσκεψη στο Ιράν. Πρόσθεσε ότι οι δικαιοδοσίες αυτών των δικαστηρίων θα μεταφερθούν στα υπάρχοντα ανώτατα ποινικά δικαστήρια.

«Εάν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν σήμερα 133 ανώτατα ποινικά δικαστήρια και οκτώ ειδικά δικαστήρια […] θα συνεχίσουμε τη διαδικασία με τα 133 ανώτατα δικαστήρια» δήλωσε, εννοώντας τις δίκες των αξιωματικών.

Το Γενικό Επιτελείο του τουρκικού στρατού υπέβαλε πρόσφατα αίτημα αναθεώρησης των δύο δικών για τις υποθέσεις «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν», οι οποίες κατέληξαν στην καταδίκη εκατοντάδων αξιωματικών, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν «παραποιημένα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024