Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβέβαιο το μέλλον του «Σούμι» που παραμένει σε κώμα για ένα μήνα

Αβέβαιο το μέλλον του «Σούμι» που παραμένει σε κώμα για ένα μήνα

Μπορεί επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να μην υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες, όμως, κανείς δεν ξεχνάει τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε ένα μήνα στην εντατική του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, όπου παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις. Ουσιαστικά, η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1 μας γυρίζει πίσω στις 17 Ιανουαρίου.

Μπορεί επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να μην υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες, όμως, κανείς δεν ξεχνάει τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος σήμερα συμπλήρωσε ένα μήνα στην εντατική του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, όπου παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις.

Ουσιαστικά, η τελευταία ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στη Formula 1 μας γυρίζει πίσω στις 17 Ιανουαρίου και η εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανού πιλότου, Σαμπίνε Κεμ, όταν ρωτήθηκε σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε εκείνο το ιατρικό ανακοινωθέν.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα την κατάσταση του «Σούμι» ως «σταθερή», όχι όμως και «κρίσιμη», χωρίς περαιτέρω διευκρίνιση.

Θυμίζουμε ότι ο άτυχος πρώην πιλότος της F1, εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου την 29η Δεκεμβρίου, όταν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ενώ έκανε σκι εκτός πίστας. Από την ημέρα εκείνη, νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα και οι πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του δίνονται με το «σταγονόμετρο».

Το μέλλον του 45χρονου σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού παραμένει αβέβαιο, ενώ το τεχνητό κώμα, που εφαρμόζουν οι γιατροί σε περιπτώσεις κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, έχει ως στόχο να περιοριστούν οι πιέσεις που δέχεται ο εγκέφαλος. Δυστυχώς, οι περιπτώσεις που το τεχνητό κώμα συνεχίζεται και πέραν των τριών εβδομάδων είναι σπάνιες, όπως τονίζουν ορισμένοι διακεκριμένοι καθηγητές ιατρικής, όπως ο επικεφαλής της νευροχειρουργικής μονάδας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Νανσί, Ζεράρ Οντιμπέρ, αλλά και ο καθηγητής Ζαν Μαντς, επικεφαλής των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Μπισά-Μποζόν-Λουί Μουριέ του Παρισιού.

Παράλληλα, τα συμπεράσματα της δικαστικής έρευνας για το ατύχημα του Σουμάχερ δεν πρόκειται να ανακοινωθούν πριν από τα μέσα του Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Αλμπερτβίλ.

Συμπαράσταση από συναδέλφους και φίλους

Στο μεταξύ, μια κινητοποίηση στήριξης στον «Σούμι» οργανώθηκε την περασμένη Κυριακή στην πίστα του Σπα, στο Βέλγιο, στην οποία συμμετείχαν και περίπου 500 φίλαθλοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν τον ξεχνούν, αλλά συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν με κάθε τρόπο.

«Πρέπει να προσευχόμαστε, να ελπίζουμε και να προσδοκούμε ότι θα γίνει ένα θαύμα, ότι θα ξυπνήσει και θα είναι όπως παλιά», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ τον οποίο στην αρχή της καριέρας του πολλοί συνέκριναν με τον Σουμάχερ και του είχαν δώσει το προσωνύμιο «Μπέιμπι Σούμι».

«Μίχαελ, παρακολουθώ καθημερινά την πρόοδό σου και είμαι κοντά σου. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να σου μιλήσω πολύ σύντομα», έγραψε από την πλευρά του ο Νίκι Λάουντα -τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τις δεκαετίες του ’70 και του ’80- στον ιστότοπο της Ferrari όπου πολλοί αφήνουν μηνύματα συμπαράστασης στον Σουμάχερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024