Διαδηλώσεις κατά του Μουντιάλ ετοιμάζουν στη Βραζιλία
Νέες διαδηλώσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία (12/6-13/7) προγραμματίζονται για τις 22 Φεβρουαρίου στο Σάο Πάολο, όπου το Σάββατο ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Οι διαμαρτυρίες οργανώνονται μέσω Facebook και από τη σελίδα «Κόντρα στο παγκόσμιο κύπελλο 2014», ενώ μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 4.000 άτομα.
Νέες διαδηλώσεις κατά της διεξαγωγής του Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία (12/6-13/7) προγραμματίζονται για τις 22 Φεβρουαρίου στο Σάο Πάολο, όπου το Σάββατο ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Οι διαμαρτυρίες οργανώνονται μέσω Facebook και από τη σελίδα «Κόντρα στο παγκόσμιο κύπελλο 2014», ενώ μέχρι το πρωί της Τρίτης είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 4.000 άτομα.
«Η Βραζιλία θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2014, αλλά ο πληθυσμός της, ο οποίος δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, θα πληρώσει τελικά το τίμημα» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ίδια σελίδα, σύμφωνα με την οποία «η χώρα βρίσκεται σε ένα χάος, λόγω της έλλειψης επενδύσεως στην υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές».
Στη σελίδα δεν διευκρινίζεται αν παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανωθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως το προηγούμενο Σάββατο, όταν πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε 36 πόλεις της Βραζιλίας. Πάντως, δεν είχαν παντού το ίδιο δυναμικό αποτέλεσμα, αφού η παρουσία ανθρώπων στις συγκεντρώσεις δεν ξεπέρασε τα λίγες εκατοντάδες άτομα στις περισσότερες των περιπτώσεων, εκτός του Σάο Πάολο, όπου οι διαδηλωτές ανήλθαν στους 2.500 περίπου.
Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται κάτω από το σύνθημα «Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν θα διεξαχθεί ποτέ», με την υποκίνηση του κινήματος διαμαρτυρίας των «Anonymous». Μεγάλες ταραχές είχαν γίνει στη χώρα και τον Ιούνιο του 2013, όταν πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.
Στο Σάο Πάολο, οι ειρηνικές αρχικά διαμαρτυρίες του περασμένου Σαββάτου εξελίχθηκαν σε βίαιες ταραχές, στις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα ένας 22χρονος άνδρας, ενώ έγιναν και πράξεις βανδαλισμού, με τς αρχές ασφαλείας να συλλαμβάνουν 128 άτομα, τα οποία όμως την επόμενη ημέρα αφέθηκαν ελεύθερα.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Ο Άρης προηγήθηκε στο 31′ με τον Γκαρέ, στο δεύτερο μέρος όμως «έκατσε» πίσω και και τελικά το πλήρωσε με ισοφάριση από τον Βέρμπιτς (58′), με το τελικό 1-1 στη Λιβαδειά να αφήνει σαφώς πιο ικανοποιημένους τους γηπεδούχους. Τρία δοκάρια οι κίτρινοι.
LIVE: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για την 1η αγωνιστική των play offs 1-4 της Stoiximan Super League. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.
LIVE: Γουέστ Χαμ – Λιντς. Παρακολουθήστε live στις 18:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Γουέστ Χαμ – Λιντς για τα προημιτελικά του FA Cup. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 3.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας