Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του 2013

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες του 2013

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το site AirlineRatings.com φρόντισε να μας ενημερώσει για τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες τη χρονιά που μας πέρασε. Θέλετε να μάθετε ποιες είναι αυτές; Ακολουθήστε μας! Σύμφωνα, λοιπόν, με το σύστημα βαθμολογίας του site την κορυφαία θέση με επτά στα επτά αστέρια κατέλαβε η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas. Η εταιρεία […]

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το site AirlineRatings.com φρόντισε να μας ενημερώσει για τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες τη χρονιά που μας πέρασε. Θέλετε να μάθετε ποιες είναι αυτές; Ακολουθήστε μας!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σύστημα βαθμολογίας του site την κορυφαία θέση με επτά στα επτά αστέρια κατέλαβε η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas. Η εταιρεία όχι μόνον κατάφερε να επιτύχει ένα υψηλότατο σκορ για το 2013, αλλά έχει και ένα κορυφαίο ιστορικό, αφού δεν έχει απώλεια από τη δεκαετία του 1950, όταν δηλαδή και άρχισαν να μπαίνουν σε υπηρεσία τα πρώτα jet αεροπλάνα.

Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες που συμπληρώνουν τη δεκάδα των ασφαλέστερων αερομεταφορέων είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής: Air New Zealand, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Royal Jordanian, Singapore Airlines και Virgin Atlantic.

Στον αντίποδα τώρα, στη χαμηλότερη θέση της λίστας και με μόλις ένα αστέρι βρέθηκαν η SCAT από το Καζακστάν, η Kam Air από το Αφγανιστάν και η Bluewing Airlines από το Σουρινάμ. Είναι χαρακτηριστικό πως και στις τρεις αυτές εταιρείες έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι να συμμορφωθούν με τους κανόνες ασφαλείας. Σε αντίθεση με την Ε.Ε., οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απαγορεύουν τις πτήσεις σε μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες, αλλά δημοσιεύουν μια λίστα με χώρες που δεν πληρούν τα διεθνή standards της ασφάλειας πτήσεων, όπως η Ινδονησία σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως, σύμφωνα με τους αριθμούς και τα στοιχεία του ASN (Aviation Safety Network), το 2013 ήταν η καλύτερη χρονιά για την ασφάλεια πτήσεων από το 1945. Αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών είναι ένας από τους καλύτερα ελεγχόμενους τομείς, και αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν όσοι αισθάνονται φόβο πριν μπουν μέσα στο αεροπλάνο. Έτσι, το 2013 υπήρξαν αεροπορικές εταιρείες που δεν είχαν κανένα σοβαρό ατύχημα, ενώ από τις 448 εταιρείες που βαθμολογούνται από το AirlineRatings.com οι 137 συγκέντρωσαν κορυφαία βαθμολογία στο κομμάτι της ασφάλειας πτήσεων με επτά αστέρια.

Σε επίπεδο αριθμών τώρα, το 2013, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ASN, είχαμε 269 θανάτους από 29 αεροπορικά ατυχήματα, ενώ ο μέσος όρος της προηγούμενης δεκαετίας είναι 719 θάνατοι από 32 αεροπορικά ατυχήματα. Το χειρότερο ατύχημα την προηγούμενη χρονιά ήταν η πτώση του Boeing 737 της Tatarstan Airlines με 50 νεκρούς, ενώ η Αφρική διατηρεί ακόμη μια φορά τα αρνητικά πρωτεία στην ασφάλεια πτήσεων. Οι αριθμοί αυτοί ποτέ δε θα είναι ευχάριστοι, και σίγουρα το επιθυμητό θα ήταν το μηδέν σε κάθε περίπτωση, ωστόσο φανερώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η αεροπορική βιομηχανία για την ασφάλεια πτήσεων.

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024