Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το Σάββατο, καθώς αυξάνεται η «πολυφωνία» σχετικά με τις συνεργασίες εν όψει ευρωεκλογών.

Ο Γιάννης Πανούσης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική στους «58». Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Alpha 989, ο κ. Πανούσης εκτίμησε ότι η Πρωτοβουλία έπρεπε να ξεκινήσει όταν το ΠΑΣΟΚ είχε 40%, ώστε με τη σύμπραξη και των άλλων δυνάμεων του χώρου να κυβερνά έναντι τις κεντροδεξιάς που εμφάνιζε ανάλογα ποσοστά.

«Κεντροαριστερά, λοιπόν, υπέρ ποίου» διερωτήθηκε, μιλώντας στο Έθνος και απάντησε: «Θέλουν την κεντροαριστερά κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την άλλη πλευρά ο Σπύρος Λυκούδης επιμένει στη σύμπραξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς, ενώ ο Γρηγόρης Ψαριανός σε δηλώσεις του επιτέθηκε σε «πρώην ΠΑΣόκους» που συμμετέχουν στην ηγετική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι κουνούν το δάχτυλο και δεν συμφωνούν στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Όπως σημειώνει το Έθνος, ο κ. Ψαριανός άφησε υπονοούμενα κατά του πρώην βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, ο οποίος εκλέχθηκε πρόσφατα στην ΕΕ της ΔΗΜΑΡ.

Αλλά και η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη επιτέθηκε στα στελέχη του κόμματος που εμφανίζονται στις εκδηλώσεις των «58», αναφέροντας ότι εξυπηρετούν διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από αυτό που έχει αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ.

Αυτό είναι το κλίμα μέσα στο οποίο θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος υπό τον Φώτη Κουβέλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ