Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση δέχθηκαν ομοφυλόφιλοι που δικάζονται στη Νιγηρία

Επίθεση δέχθηκαν ομοφυλόφιλοι που δικάζονται στη Νιγηρία

Επτά άνθρωποι που δικάζονται επειδή παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο που απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, δέχθηκαν την Τετάρτη επίθεση από οργισμένο πλήθος την ώρα που έβγαιναν από τη δικαστική αίθουσα. Το περιστατικό αυτό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή από τον πρόεδρο της χώρας, νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία και εντείνει τις διώξεις που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στη χώρα.

Επτά άνθρωποι που δικάζονται επειδή παραβίασαν τον ισλαμικό νόμο που απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, δέχθηκαν την Τετάρτη επίθεση από οργισμένο πλήθος την ώρα που έβγαιναν από τη δικαστική αίθουσα.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή από τον πρόεδρο της χώρας, νόμου που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία και εντείνει τις διώξεις που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στη χώρα.

«Τη στιγμή που οι ύποπτοι βγήκαν από τη δικαστική αίθουσα και κατευθύνονταν προς το λεωφορείο της φυλακής, ένα πλήθος περίπου εκατό ανθρώπων τους επιτέθηκε με πέτρες και ύβρεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Άμπντουλ Μοχάμεντ.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ, γραμματέα του ανώτατου δικαστηρίου της σαρίας της πολιτείας Μπάουτσι, οι επτά άνδρες, που έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, ανήκουν σε μια ομάδα 12 ανθρώπων που συνελήφθησαν στις αρχές του χρόνου.

«Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν γρήγορα στο εσωτερικό του λεωφορείου που απομακρύνθηκε αμέσως από την περιοχή, ενώ η αστυνομία διέλυσε το οργισμένο πλήθος με δακρυγόνα και πυροβολώντας στον αέρα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το πλήθος, που ζητούσε την άμεση καταδίκη των κατηγορούμενων, διαλύθηκε έπειτα από 20 λεπτά.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας, Γκούντλακ Τζόναθαν, έχει εγκρίνει νόμο που απαγορεύει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και περιορίζει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο οποίος δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις από τις δυτικές χώρες και τον ΟΗΕ.

Οι επτά άνδρες δικάζονται βάσει της σαρίας, που εφαρμόζεται παράλληλα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία σε πολλές πολιτείες της βόρειας Νιγηρίας, η οποία προβλέπει τη θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους, η οποία δεν έχει επιβληθεί.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ίδιο δικαστήριο είχε καταδικάσει έναν άνδρα 20 ετών, ο οποίος κατηγορείτο για ομοφυλοφιλικές σχέσεις, σε δημόσιες μαστιγώσεις και πρόστιμο 5.000 νάιρα (25 ευρώ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024