Συμπαράσταση των δασκάλων της Άρτας στον 50χρονο για το επεισόδιο με τον 8χρονο
Στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες την Παρασκευή αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων -Νηπιαγωγών της Άρτας, για συμπαράσταση στον 50χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος φέρεται να προέτρεψε οκτάχρονους μαθητές, να χαστουκίσουν συμμαθητή τους και ο οποίος θα απολογηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη.
Στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες την Παρασκευή αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων -Νηπιαγωγών της Άρτας, για συμπαράσταση στον 50χρονο συνάδελφό τους, ο οποίος φέρεται να προέτρεψε οκτάχρονους μαθητές, να χαστουκίσουν συμμαθητή τους και ο οποίος θα απολογηθεί στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ συνεδρίασε εκτάκτως «με αφορμή την υπέρμετρη δημοσιότητα που έλαβε το αναφερόμενο περιστατικό σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης, προκειμένου να προφυλάξει το λειτούργημα του εκπαιδευτικού στις δύσκολες εποχές που διανύουμε».
Ειδικότερα αποφάσισε:
«Τη στήριξη του συναδέλφου, που κατά την 27χρονη διδακτική του υπηρεσία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», καθώς και τη «διευκολυντική στάση εργασίας, για συμπαράσταση στο συνάδελφο την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες».
Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς όλους τους δασκάλους-νηπιαγωγούς να συμπαρασταθούν στο συνάδελφό τους με την παρουσία τους κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Άρτας Σωτήρης Γούσιας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την απόφαση του ΔΣ και για το θέμα που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, εξέφρασε αμφιβολίες για τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ενώ, όπως υποστήριξε, τον 50χρονο συνάδελφό του, όλοι γνωρίζουν πολλά χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442