Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ: Αγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα

ΔΝΤ: Αγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα

Ανοιχτή άφησε την ημερομηνία επιστροφής του Πoλ Τόμσεν στην Αθήνα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον. «Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα επιστρέψουν όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα» είπε.

Ανοιχτή άφησε την ημερομηνία επιστροφής του Πoλ Τόμσεν στην Αθήνα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται η επιστροφή του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα και για το εάν θα είναι επικεφαλής ο κ. Τόμσεν το στέλεχος του Ταμείου άφησε ανοικτή την ημερομηνία άφιξης.

«Δεν έχω συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα επιστρέψουν όταν επιλυθούν τεχνικά ζητήματα. Αυτό αναμένεται την επόμενη περίοδο» είπε ο Μάρεϊ, προσθέτοντας πως οι διαφορές που πρέπει να διευθετηθούν αφορούν σε δημοσιονομικά και διαθρωτικά ζητήματα, αλλά και σε ζητήματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ δέχθηκε σειρά ερωτήσεων για το ελληνικό χρέος και για το εάν θα υπάρξουν νέες συζητήσεις για την απομείωσή του και απάντησε πως το ελληνικό χρέος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για αρκετό διάστημα και πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί για ελάφρυνση του χρέους στα επίπεδα του 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022 υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA Μιχάλη Ιγνατίου σχετική με την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στους Financial Times, όπου αποκάλυψε πως δεν απεδέχθη πιέσεις που δέχθηκε από τον Πολ Τόμσεν και την Κριστίν Λαγκάρντ για να ζητήσει από άλλους ηγέτες της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένου και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε να αποδεχθούν απώλειες από ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν σχολίασε το δημοσίευμα και αρκέσθηκε να επαναλάβει πως στην τρέχουσα φάση δεν διεξάγονται συζητήσεις για το ελληνικό χρέος.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που διατύπωσε χθες ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρντ για τον διαρκώς μειούμενο πληθωρισμό στην Ευρωζωνη και ειδικά στον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά και για το κατά πόσο ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα δυσκολεύει την μείωση του χρέους ο Μάρεϊ αρκέσθηκε να επαναλάβει τις δηλώσεις Μπλανσάρντ για την ανάγκη λήψης μη συμβατικών μέτρων πολιτικής από την ΕΚΤ για την αποτροπή του αποπληθωρισμού.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024