
Αποχή από υπογραφή συμβολαίων για ακίνητα αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι
Οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν πανελλαδικά από την υπογραφή συμβολαίων πώλησης ακινήτων, καθώς θεωρούν, ότι ο φόρος υπεραξίας εκτός από ανεφάρμοστος στην πράξη λόγω των ατελειών του, «εγκυμονεί και σοβαρότατους κινδύνους για τα φορολογικά συμφέροντα του πωλητή-φορολογούμενου». Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος εκφράζει πάντως την ελπίδα ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών θα επιλύσει το πρόβλημα «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν πανελλαδικά από την υπογραφή συμβολαίων πώλησης ακινήτων, καθώς θεωρούν, ότι ο φόρος υπεραξίας «εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα φορολογικά συμφέροντα του πωλητή – φορολογούμενου».
Συγκεκριμένα, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος διαπίστωσε ότι, ο επιβαλλόμενος στις μεταβιβάσεις ακινήτων, λόγω πώλησης, φόρος υπεραξίας, με την συγκεκριμένη διαδικασία που θεσμοθετήθηκε «είναι ανεφάρμοστος στην πράξη λόγω των ατελειών του και εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τα φορολογικά συμφέροντα του πωλητή – φορολογούμενου».
Κατόπιν αυτών, η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε αποχή «από την σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων πώλησης ακινήτων, υπαγομένων στο φόρο υπεραξίας, μέχρι τη λήψη οριστικών αποφάσεων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών».
Τέλος, οι συμβολαιογράφοι, θεωρούν, ότι μετά από τις επαφές που είχαν και την εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, μέσα στις επόμενες ημέρες «θα επιλυθεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον φορολογούμενο πολίτη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0: Επιβλητική η «Ένωση», ακόμη πιο κοντά στον τίτλο
- Καταδίκη Ζελένσκι στη νέα εξαίρεση των ΗΠΑ για το ρωσικό πετρέλαιο
- Maestro: Γιατί ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πήρε «τηλέφωνο τον Μόργκαν Φρίμαν»;
- «Φαβορί για τον πάγκο της Τσέλσι ο Σιμεόνε»
- Αϊόβα: Σε κρίσιμη κατάσταση ένας από τους 5 τραυματίες των πυροβολισμών – Έκκληση των αρχών για πληροφορίες
- Ολυμπιακός – Προμηθέας 72-65: Πρωταθλητές Εφήβων οι «ερυθρόλευκοι»!