Το πανίσχυρο μικρό της Audi εντοπίστηκε στη Λαπωνία, μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία των δοκιμών εξέλιξης, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πρεμιέρα του θα φιλοξενηθεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, στις 4 Μαρτίου.

Οι μεγάλοι τροχοί αλλά και οι χαρακτηριστικές απολήξεις της εξάτμισης δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το περί τίνος πρόκειται, παρά το καμουφλάζ που κρύβει τις λεπτομέρειες του αιχμηρότερου bodykit της έκδοσης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το S1 στη Γενεύη θα παρουσιαστεί και η ανανεωμένη εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής εκδοχής του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της αλλαγής, τόσο το S1 όσο και η απλή έκδοση του άσου της Audi, αναμένεται να υιοθετήσουν σχεδιαστικά στοιχεία από τα πιο πρόσφατα S3 και Α3 αντιστοίχως, διαθέτοντας ανάλογης αισθητικής προφυλακτήρες και ακολουθώντας την ίδια λογική αναφορικά με τα φωτιστικά σώματα.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το S1 θα εξοπλίζεται με το δίλιτρο TFSI κινητήρα που συναντάμε στο S3 σε μια εκδοχή ισχύος κοντά στους 230 ίππους και θα διαθέτει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης quattro.

AUTOMEDIA