Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην πόλη των Habaneros!

Στην πόλη των Habaneros!

Η Αβάνα, η πρωτεύουσα της Κούβας, είναι μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο, καθώς είναι μεν η μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής, αλλά παραμένει τόσο ρομαντική και τόσο νοσταλγική όσο καμία άλλη πόλη στον κόσμο. Tο travelplan.gr σάς καλεί να τη γνωρίσετε! Οι Habaneros, οι κάτοικοι της Αβάνας, λατρεύουν την πόλη τους, και δεν είναι δύσκολο να […]

Η Αβάνα, η πρωτεύουσα της Κούβας, είναι μια μοναδική περίπτωση στον κόσμο, καθώς είναι μεν η μεγαλύτερη πόλη της Καραϊβικής, αλλά παραμένει τόσο ρομαντική και τόσο νοσταλγική όσο καμία άλλη πόλη στον κόσμο. Tο travelplan.gr σάς καλεί να τη γνωρίσετε!

Οι Habaneros, οι κάτοικοι της Αβάνας, λατρεύουν την πόλη τους, και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί. Βρίσκεται στο μέσον των κρυστάλλινων νερών της Καραϊβικής, αλλά έχει βρεθεί αρκετές φορές και στο μέσον της παγκόσμιας ιστορίας, διαμορφώνοντας την πιο εκρηκτική κουλτούρα στη Λατινική Αμερική. Έχει περάσει από τα χέρια των σκληροτράχηλων πειρατών της Καραϊβικής, την ισπανική αποικιοκρατία, αλλά και τη μαφία της γειτνιάζουσας Βόρειας Αμερικής. Εντούτοις, κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να βρει τον τρόπο να εξελιχθεί.

Κι αν όλα αυτά ανήκουν πλέον στην ιστορία, το παρόν φαίνεται και είναι ακόμη πιο συναρπαστικό! Πούρα Cohiba, ρούμι, σάλσα, παλαιά αμερικάνικα αυτοκίνητα με ρώσικους κινητήρες Lada και, φυσικά, οι εικόνες του Τσε Γκεβάρα αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πιο «παράξενης» γωνιάς του πλανήτη.

Και το θέμα είναι ότι ακόμη και σήμερα, που τα δεδομένα για την Κούβα αλλάζουν, η πόλη αυτή δε χάνει τη μαγεία της. Αντίθετα, οι αντιφάσεις της γίνονται ακόμη πιο έντονες και ακόμη πιο προκλητικές για τους ταξιδιώτες της. Δύσκολα θα βρεις αλλού φτωχομάγαζα που πωλούν σιτάρι δίπλα σε εντυπωσιακά αποικιοκρατικά παλάτια, αλλά και συνθήματα της επανάστασης «πνιγμένα» από τα ολονύχτια πάρτι.

Πρόκειται για μια πόλη που πρέπει να έχετε τη διάθεση να την ψάξετε και να την ανακαλύψετε, για να καταλάβετε πόσο όμορφη είναι. Πρέπει να γνωρίσετε τα στενά και της γωνιές της πόλης. Να περπατήσετε στις γειτονιές του Centro Habana, να ακούσετε από κάπου να έρχεται ο γνώριμος ρυθμός της ρούμπα, να τον ακολουθήσετε και να γίνετε ένα με την παρέα που παίζει μουσική. Δεν είναι τυχαίο ότι η πόλη αυτή έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για σπουδαίους ανθρώπους. Ο Ernest Hemingway πέρασε εκεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής του δημιουργώντας, ο Federico Garcia Lorca δήλωσε πως εκεί πέρασε τις ωραιότερες στιγμές της ζωής του, ενώ ο Graham Greene συμπέρανε πως η Αβάνα είναι «η πόλη όπου όλα είναι πιθανά».

Ξεκινήστε με μια γνωριμία με την προστατευόμενη από την UNESCO παλαιά πόλη ή La Habana Vieja, όπως είναι γνωστή, για τις απαραίτητες φωτογραφίες ανάμεσα στα εντυπωσιακά αποικιοκρατικά κτίρια, φροντίστε να ενοικιάσετε μια καλογυαλισμένη Cadillac του 1956 και κάντε μια βόλτα στην παραλιακή λεωφόρο Avenida de Maceo, δίπλα στα κύματα της Καραϊβικής. Φυσικά, στην Αβάνα θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία, όπως αυτό της Επανάστασης (Museo de la Revolución) και αυτό των Καλών Τεχνών (Museo Nacional de Bellas Artes), αλλά τα ωραία ξεκινούν λίγα τετράγωνα μακριά από το Parque Central. Περπατήστε ανάμεσά τους και νιώστε σαν να πρωταγωνιστείτε σε ταινία του Elia Kazan, καθώς η δεκαετία του 1950 ζωντανεύει μπροστά σας.

Αξίζει να γνωρίσετε, να συναναστραφείτε και να εμπνευστείτε από τους Habaneros. Έπειτα από 50 χρόνια σοσιαλισμού, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου, το χαμόγελο και το πάθος για τη ζωή παραμένουν αναλλοίωτα. Σε τελική ανάλυση, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που κάνουν αυτήν την πόλη τόσο ξεχωριστή.

Για το τέλος θα αφήσουμε μια φράση του Fico Fellove, του ήρωα που ενσάρκωνε ο Andy Garcia στην ταινία «The Lost City»: «Η Αβάνα μοιάζει με τριαντάφυλλο, έχει ροδοπέταλα αλλά και αγκάθια… άρα εξαρτάται από εσένα πώς θα την αγγίξεις. Στο τέλος όμως πάντα σε κερδίζει».

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024