Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα ψάρι που το έλεγαν Ρετζέπ

Ένα ψάρι που το έλεγαν Ρετζέπ

Ο Ρετζέπ και η Εμινέ κολυμπούν αμέριμνοι στον Ευφράτη: Ερευνητές του Πανεπιστημίου «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» αναφέρουν ότι ανακάλυψαν τρία νέα είδη κυπρίνου στον Ευφράτη και τους παραποτάμους του. Και τα επίσημα ονόματα που έδωσαν στα ψάρια παραπέμπουν στον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του.

Ο Ρετζέπ και η Εμινέ κολυμπούν αμέριμνοι στον Ευφράτη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» αναφέρουν ότι ανακάλυψαν τρία νέα είδη κυπρίνου στον Ευφράτη και τους παραποτάμους του. Και τα επίσημα ονόματα που έδωσαν στα ψάρια παραπέμπουν στον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του.

Τα τρία είδη, άγνωστα ως σήμερα στην επιστημονική βιβλιογραφία, ανήκουν στο γένος Alburnoides, στο οποίο κατατάσσονται και ορισμένοι κυπρίνοι που ζουν στην Ελλάδα και ονομάζονται συνήθως «τσιρωνάκια».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, το πρώτο νέο είδος, μη μήκος 6,5 εκατοστά, πήρε την ονομασία Alburnoides recepi, ή «τσιρωνάκι του Ρερτζέπ». Επισήμως, οι ερευνητές δηλώνουν ότι δεν έδωσαν στο ψάρι το του πρωθυπουργού, αλλά το όνομα του έγκριτου τοπογράφου Ρετζέπ Μπουγιουρτσού.

Το δεύτερο είδος πήρε το όνομα Alburnoides velioglui προς τιμήν του χειρουργού Χασάν Μπασρί Βέλιογλου, διοικητή του νοσοκομείου της Ρίζας.

Και το τρίτο βαφτίστηκε Alburnoides eminea («τσιρωνάκι της Εμινέ»), επισήμως προς τιμήν της Εμινέ, μητέρας του ερευνητή Νταβούτ Τουράν που ανακάλυψε το είδος.

Δεδομένου όμως ότι η Εμινέ Ερντογάν είναι σύζυγος του πρωθυπουργού Ρερζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα υπόλοιπα ψάρια του Ευφράτη δύσκολα θα πειστούν ότι πρόκειται για σύμπτωση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου «Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν» παρουσιάζουν τις ανακαλύψεις τους στην επιθεώρηση Zootaxa.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024