Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην ελληνική προεδρία το θέμα του Ενιαίου Τραπεζικού Μηχανισμού Εξυγίανσης

Στην ελληνική προεδρία το θέμα του Ενιαίου Τραπεζικού Μηχανισμού Εξυγίανσης

Επιστολή στον πρέσβη της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες απέστειλε το Ευρωκοινοβούλιο αντιτιθέμενο στη συμφωνία για τη χρήση μιας διακυβερνητικής συνθήκης, προκειμένου να συσταθεί ο Ενιαίος Τραπεζικός Μηχανισμός Εξυγίανσης (SRM). Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr το Ευρωκοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε και η πρόκριση μιας διακυβερνητικής συνθήκης για τη σύσταση του SRM, δεν είναι συμβατή με την κοινοτική νομοθεσία και παρακάμπτει το ρόλο της Ευρωβουλής.

Επιστολή στον πρέσβη της μόνιμης ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες Θεόδωρο Σωτηρόπουλο απέστειλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιτιθέμενο στη συμφωνία για τη χρήση μιας διακυβερνητικής συνθήκης, προκειμένου να συσταθεί ο Ενιαίος Τραπεζικός Μηχανισμός Εξυγίανσης (SRM).

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει στη δισέλιδη επιστολή πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ τον προηγούμενο μήνα για τον SRM και η πρόκριση μιας διακυβερνητικής συνθήκης για τη σύστασή του, δεν είναι συμβατή με την Κοινοτική νομοθεσία και παρακάμπτει το ρόλο της Ευρωβουλής.

Σύμφωνα με την Σάρον Μπόουλς, πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν υπάρχει «καμία ανάγκη» για μια διακυβερνητική συμφωνία προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του Ενιαίου Τραπεζικού Μηχανισμού Εξυγίανσης.

Η ίδια διαβεβαιώνει πως το Κοινοβούλιο θα επιδείξει μια εποικοδομητική προσέγγιση στο θέμα του SRM, χωρίς ωστόσο η παρουσία του στη σχετική διαβούλευση να αποτελεί ένδειξη υποστήριξης στη διακυβερνητική διαδικασία..

Στο θέμα του Ενιαίου Μηχανισμού Εξυγίανσης αναμένεται να αναφερθεί από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας στο πλαίσιο ακρόασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ για το ίδιο θέμα θα ενημερώσει και το Ecofin την προσεχή Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024