Με νομοθετική ρύθμιση η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών
Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να κυρωθεί με νόμο η διενέργεια των ευρωεκλογών μαζί με τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η πρόταση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του Γ.Καμίνη, του Γ.Μπουτάρη και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να κυρωθεί με νόμο η διενέργεια των ευρωεκλογών μαζί με τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η πρόταση της κυβέρνησης για διενέργεια του α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα νωρίτερα (18 Μαΐου) από τις ευρωεκλογές (25 Μαΐου) κι όχι ταυτόχρονα, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης», έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη, άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων, καθώς και του «αρχιτέκτονα» του Καλλικράτη Γ.Ραγκούση.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης, το εκλογικό σώμα δεν πρέπει να επηρεαστεί τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών από το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Από την πλευρά τους εκείνοι που αντιδρούν, κάνουν λόγο για παράτυπη απόφαση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ κατηγορούν την κυβέρνηση για εκλογικούς τακτικισμούς.
Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει τροπολογία για να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρύθμιση θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο – Υπέστη ακρωτηριασμό
- Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
- Ναν: «Σκέφτηκα τον Κόμπι στο σουτ του Χέιζ-Ντέιβις»
- Akylas: Με την ελληνική σημαία έφυγε για τη Βιέννη
- Πρωτομαγιά: το κόκκινο νήμα του αγώνα, της θυσίας και της αξιοπρέπειας
- Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Επιθεώρησης Εργασίας – Τα πρόστιμα στους παραβάτες
- «Η Γιουβέντους δίνει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Λεβαντόφσκι»
- Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε με πατίνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442