Υπέρ της αναθεώρησης του δημοσιονομικού κανονισμού της ΕΕ η Ελλάδα
Στην προαγωγή των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τον νέο δημοσιονομικό κανονισμό της ΕΕ, καθώς και την ομαλή εκτέλεση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού θα προχωρήσει σήμερα, Δευτέρα και αύριο στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Στην προαγωγή των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τον νέο δημοσιονομικό κανονισμό της ΕΕ, καθώς και την ομαλή εκτέλεση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού θα προχωρήσει σήμερα, Δευτέρα και αύριο στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Σταϊκούρας θα έχει συναντήσεις με Κοινοτικούς Αξιωματούχους, καθώς και ομολόγους του για ζητήματα που άπτονται της χρηστής δημοσιονομικής διαχειρίσεως, αλλά και της ομαλής εκτέλεσης του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2014.
Η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλος βάρος στην παρακολούθηση της εφαρμογής των διατάξεων του νέου δημοσιονομικού κανονισμού της ΕΕ και στην αναθεώρηση κάποιων διατάξεων αυτού, κάτι που είναι αίτημα και άλλων κρατών – μελών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα μετέχει και σε ειδικές συνεδριάσεις για τις κατευθυντήριες γραμμές του Κοινοτικού Προϋπολογισμού του 2015, όπου στόχος είναι να υπάρξουν ρεαλιστικές προβλέψεις ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο διαδοχικών διορθωτικών προϋπολογισμών -9 έγιναν το 2013.
Στις εν λόγω συσκέψεις βάρος θα δοθεί και την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστιάζοντας στο πεδίο της καταπολέμησης της απάτης στην εκτέλεση του Κοινοτικού Προϋπολογισμού.
Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να μετέχει και στην διαπραγμάτευση για την μελλοντική αναθεώρηση του συστήματος ιδίων πόρων, με στόχο την εξασφάλιση της έγκαιρης και ομαλής χρηματοδότησης των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της
