Με τρακτέρ στις πλατείες ξεκινούν κινητοποιήσεις οι αγρότες
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από την Τρίτη αποφασίστηκε την Κυριακή σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Από την Τρίτη θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, και από η συμμετοχή σε αυτή την ενέργεια θα καθορίσει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων από την Τρίτη αποφασίστηκε την Κυριακή σε πανελλαδική σύσκεψη αγροτών που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα.
Από την Τρίτη θα αρχίσουν να βγαίνουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, και από η συμμετοχή σε αυτή την ενέργεια θα καθορίσει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων, με ορατή την προοπτική των μπλόκων στα τέλη Ιανουαρίου.
Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής του «μπλόκου της Νίκαιας», γνωστού από τις περυσινές κινητοποιήσεις, αποφασίστηκαν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις εφορίες την Παρασκευή, ενώ την 1η Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, η θεσμοθέτηση αφορολόγητου εισοδήματος 40.000 ευρώ για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).