Πόλεμο σε πινακίδες που θυμίζουν νεοναζί συμμορία ανοίγει η Νυρεμβέργη
Η Νυρεμβέργη έχει την ατυχία να εκδίδει πινακίδες για οχήματα που ξεκινούν από «Ν» -από μόνο του ένα φαινομενικά αθώο γράμμα, αλλά που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν καταλήξει σε συνδυασμούς που θυμίζουν ναζιστικά ακρώνυμα. Πλέον, στον κατάλογο των «παρεξηγήσιμων» πινακίδων προστέθηκε και το N-SU, μετά τη δίκη για τη δράση της νεοναζί συμμορίας του Εθνικοσοσιαλιστικού Άντεργκραουντ, και έτσι ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως θα ληφθεί σχετική μέριμνα.
Η Νυρεμβέργη έχει την ατυχία να εκδίδει πινακίδες για οχήματα που ξεκινούν από «Ν» -από μόνο του ένα φαινομενικά αθώο γράμμα, αλλά που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν καταλήξει σε συνδυασμούς που θυμίζουν ναζιστικά ακρώνυμα.
Πλέον, στον κατάλογο των «παρεξηγήσιμων» πινακίδων προστέθηκε και το N-SU, μετά τη δίκη για τη δράση της νεοναζί συμμορίας του Εθνικοσοσιαλιστικού Άντεργκραουντ. Έτσι, ο δήμαρχος της πόλης ανακοίνωσε πως θα ληφθεί σχετική μέριμνα.
Για την υπόθεση της συμμορίας του Εθνικοσοσιαλιστικού Άντεργκραουντ (Nationalsozialistischer Untergrund, εν συντομία NSU), υπεύθυνη για τουλάχιστον εννέα δολοφονίες, δικάζεται ως μοναδικό εν ζωή μέλος του η Μπεάτε Τσέπε.
Mόνο στη Νυρεμβέργη, «η συμμορία ευθύνεται για τρεις θανάτους, και είναι ζήτημα ευαισθησίας απέναντι στις οικογένειςες των θυμάτων να απομακρύνουμε αυτά τα γράμματα από την εικόνα της πόλης» είπε o δήμαρχος Ούλριχ Μάλι, όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung.
Η Νυρεμβέργη ήδη δεν εκδίδει, λόγω των αναπόφευκτων συνειρμών, πινακίδες όπως NPD (που παραπέμπει σε σημερινό ακροδεξιό κόμμα) και NS (συντομογραφία του «εθνοσοσιαλιστικός»).
H εξάλειψη του NSU δεν θα γίνει με απαγόρευση αλλά, όπως είπε ο δήμαρχος, σε συνεννόηση με τις βαυαρικές αρχές ώστε να αποφεύγεται εξαρχής η έκδοσή τους.
Όσες πινακίδες έχουν ήδη εκδοθεί φαίνεται πως θα αντικατασταθούν.
Στη Γερμανία, δεν εκδίδονται πινακίδες που έχουν ως αυτοτελείς ακολουθίες τα γράμματα SS και SA (οι γνωστές στρατιωτικές ομάδες), KZ (συντομογραφία του «στρατόπεδου συγκέντρωσης») και τα HH (Χάιλ Χίτλερ) ή AΗ (Αδόλφος Χίτλερ) όταν συνδυάζονται με τους αριθμούς 18 ή 88 (οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως κωδικοποίηση του ονόματος του Χίτλερ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)






























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442