Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Στο επίπεδο των εξαγγελιών παραμένει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στο επίπεδο των εξαγγελιών παραμένει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στο επίπεδο των εξαγγελιών παραμένει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Κυβέρνηση και τρόικα είχαν συμφωνήσει η πιλοτική φάση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος να εφαρμοσθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 το αργότερο και το πρόγραμμα να υλοποιηθεί καθολικά μέχρι το 2015.

Στο επίπεδο των εξαγγελιών παραμένει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα παρά την μνημονιακή υποχρέωση για πιλοτική εφαρμογή του από τις αρχές του 2014.

Κυβέρνηση και τρόικα είχαν συμφωνήσει η πιλοτική φάση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος να εφαρμοσθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 το αργότερο και το πρόγραμμα να υλοποιηθεί καθολικά μέχρι το 2015.

Στα τέλη Οκτωβρίου τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας είχαν προαναγγέλλει πως ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα εφαρμοζόταν πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, ποσό που θα προέλθει από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

Στόχος της πιλοτικής φάσης θα είναι να δημιουργηθεί ο μηχανισμός για την ορθή εφαρμογή του μέτρου. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εντοπιστούν οι πληθυσμιακές ομάδες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και να χορηγηθεί στους δικαιούχους η εισοδηματική ενίσχυση, συνδυαζόμενη με δράσεις κοινωνικής ένταξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024