Νέα επίθεση της ξενοφοβικής ιταλικής δεξιάς κατά της υπουργού Μετανάστευσης
Σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου της ιταλικής γερουσίας, Πιέτρο Γκράσο, προχώρησαν γερουσιαστές της Λέγκας του Βορρά. Η ξενοφοβική ιταλική δεξιά αντιδρά στο μέτρο, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Γερουσία, και με το οποίο καταργείται το ποινικό αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης. Σε νέα επίθεση κατά της υπουργού Κοινωνικής Ενσωμάτωσης των Mεταναστών Σεσίλ Κιέντζ προχώρησε ο γραμματέας του κόμματος.
Σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου της ιταλικής γερουσίας, Πιέτρο Γκράσο, προχώρησαν γερουσιαστές της Λέγκας του Βορρά. Η ξενοφοβική ιταλική δεξιά αντιδρά στο μέτρο, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Γερουσία, και με το οποίο καταργείται το ποινικό αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης.
Παράλληλα, ο γραμματέας του κόμματος, Ματέο Σαλβίνι, προχώρησε σε νέα επίθεση κατά της υπουργού Κοινωνικής Ενσωμάτωσης των Mεταναστών Σεσίλ Κιέντζ.
«Υπάρχει μια κυρία η οποία εργάζεται κατά των συμφερόντων των Ιταλών ανέργων, εναντίον των πολιτών μας που παίρνουν κοινωνικά βοηθήματα, εναντίον δηλαδή όσων πληρώνουν τον μισθό της», είπε ο επικεφαλής της Λέγκα, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον της.
Το μέτρο που συζητάται στη Γερουσία και αναμένεται να ψηφιστεί, καταργεί το ποινικό αδίκημα της παράνομης μετανάστευσης, κάτι στο οποίο η Λέγκα του Βορρά αντιτίθεται σφοδρά. Παρόλα αυτά, η συζήτηση του μέτρου συνεχίστηκε κανονικά.
Ο Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι «η παράνομη μετανάστευση πρέπει να συνεχίσει να θεωρείται ποινικό αδίκημα, όπως συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη».
Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν ότι η υπουργός που κατάγεται από το Κονγκό είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης Λέτα που είναι αναγκασμένο να διαθέτει μόνιμη φύλαξη από αστυνομικούς, καθώς έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της.
Στην Ιταλία έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό η στοχοποίηση της υπουργού Σεσίλ Κιέντζ από εφημερίδα της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά, η οποία άρχισε να δημοσιεύει σε καθημερινή βάση την ατζέντα συναντήσεων και επισκέψεων της υπουργού ως… χρηστικό οδηγό για αποδοκιμασίες εκ μέρους αντιπάλων της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέσι μετά την πρόκριση: «Υποφέραμε ξανά, αλλά αυτή η ομάδα δεν σταματά ποτέ να πιστεύει»
- Γαλακτοκομικά: Αυξήθηκε 11% το διεθνές εμπόριο – Το τυρί παραμένει η «ατμομηχανή» του κλάδου
- Άργος: Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν οι αστυνομικοί – Προφυλακίστηκαν οι δυο ένστολοι
- Αυτός είναι ο νέος κανονισμός VAR που εξηγεί την αποβολή του Εμπολό στο Αργεντινή – Ελβετία (vids)
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
- Επενδύσεις: Πώς η γεωπολιτική αναταραχή και η ενεργειακή κρίση μετέβαλε το κλίμα στην Ελλάδα
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442