Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο στην Ολλανδία

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο στην Ολλανδία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στην Ολλανδία το Σάββατο προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας. Για περιθωριακούς συμμάχους του κ. Τσίπρα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτώμενος εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει την Ελλάδα εκτός ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στην Ολλανδία το Σάββατο προκειμένου να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση.

Την εκδήλωση με θέμα Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία διοργανώνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP), στην έδρα του στο Amersfoort.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ φάσμα ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.

Επίθεση από Κεδίκογλου

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το ταξίδι στην Ολλανδία, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και τον κάλεσε να αποκαλύψει τους συμμάχους του, σημειώνοντας πως αν δεν το κάνει, θα το κάνει η κυβέρνηση για να γνωρίζουν οι Έλληνες με ποιους ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι θέσεις που πρεσβεύουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα ότι ο κ. Τσίπρας, αποκαλύπτοντας έναν-έναν τους περιθωριακούς συμμάχους του στην Ευρώπη, πηγαίνει στην Ολλανδία για εκδήλωση του ευρωσκεπτικιστικού μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού σοσιαλιστικού κόμματος.

«Οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα είναι γνωστοί. Ανάμεσά τους ακόμα και τα κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου. Αυτό, όμως, που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι Ολλανδοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα καταψήφισαν στην ολλανδική Βουλή τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερο επιχείρημα ότι ‘σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στο χρέος δεν της δίνεις μια νέα πιστωτική κάρτα’» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Επίσης αναρωτήθηκε πώς ονειρεύεται την Ελλάδα ο κ. Τσίπρας. «Εκτός Ευρώπης, απομονωμένη, με συμμάχους μόνον ακραίους και περιθωριακούς;» συμπλήρωσε.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Οι καθόλου περιθωριακοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με δεκάδες άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις της ελπίδας και της ρήξης με τα μνημόνια της λιτότητας. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση που οι διεθνείς της επαφές περιορίζονται στις χειραψίες και στα χαμόγελα στους φωτογραφικούς φακούς με όσους διαλύουν την Ευρώπη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024