Αποφασίζει το Δικαστικό Συμβούλιο για τον Δημήτρη Κοντομηνά
Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται σήμερα, Τετάρτη, να αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη διαφωνία που προέκυψε χθες μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως.
Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται σήμερα, Τετάρτη, να αποφασίσει για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη διαφωνία που προέκυψε χθες μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως.
Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης έκρινε ότι ο κ. Κοντομηνάς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αντίθετα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία πρότεινε να προφυλακιστεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κοντομηνάς έχει προτείνει να θέσει ως ενέχυρο τις μετοχές του καναλιού Alpha.
Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου αναμένεται να αρχίσει στις 09:00 και η απόφαση αναμένεται το μεσημέρι.
Προηγήθηκε η απολογία του επιχειρηματία, στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων, στο οποίο προσπάθησε να αντικρούσει τις σε βάρος του κατηγορίες.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).