
Αύξηση 3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Νοέμβριο
Σημαντική αύξηση 3% σημείωσε σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Eurostat. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+13,2%), τη Σλοβακία (+12,7%), την Τσεχία (+8,8%) και τη Ρουμανία (+8,7%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Μάλτα (-8,6%) και την Ελλάδα (-6,2%).
Σημαντική αύξηση 3% σημείωσε σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Eurostat. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+13,2%), τη Σλοβακία (+12,7%), την Τσεχία (+8,8%) και τη Ρουμανία (+8,7%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Μάλτα (-8,6%) και την Ελλάδα (-6,2%).
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 1,8% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και κατά 3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).
Αντίστοιχα, στην ΕΕ σημειώθηκε αύξηση τον ίδιο μήνα 1,5% και 3%. Στην Ελλάδα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε το Νοέμβριο κατά 2,2% έναντι του Οκτωβρίου και κατά 6,2% έναντι του Νοεμβρίου 2012.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε το Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο κατά 3% στην Ευρωζώνη και 2,6% στην ΕΕ.
Αντίστοιχα, η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 2,2% και 1,5%, των ενεργειακών αγαθών κατά 1,8% και 1,2%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 1,4% και 0,9% και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 1% και 0,8%.
Τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψαν η Ιρλανδία (+11,7%), η Σουηδία (+6,4%) και η Μάλτα (+3,8%), ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις σημείωσαν η Λιθουανία (-3,5%), η Δανία (-3%) και η Ελλάδα (-2,2%).
Σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2012, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε 4,4% στην Ευρωζώνη και 4,7% στην ΕΕ.
Αντίστοιχα, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκε κατά 3,3% και 3,5% και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 3,1% και 2,7%.
Η παραγωγή των ενεργειακών αγαθών μειώθηκε 0,5% και 1,4% και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών 0,8% και 0,3%, αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άρσεναλ, η τέχνη του να υποφέρεις
- Βουλή: Κλήση Τζαβέλλα στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η Κωνσταντοπούλου – Πιέσεις της αντιπολίτευσης να στηριχθεί η εξεταστική για υποκλοπές
- Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας για τη ζωή του Άντονι Μπουρντέν
- Επίδομα Παιδιού Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα την Παρασκευή 8 Μαΐου
- Ο Δήμος Αμυνταίου ξανά στον σιδηροδρομικό χάρτη
- Τα fashion κομμάτια που ξεχωρίσαμε στο SHOPFLIX για τη νέα σεζόν
- To Ντουμπάι κλείνει και Οκόμπο!
- Ryanair: Ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη – Το «παράθυρο» που αφήνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442