
Αύξηση 3% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Νοέμβριο
Σημαντική αύξηση 3% σημείωσε σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Eurostat. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+13,2%), τη Σλοβακία (+12,7%), την Τσεχία (+8,8%) και τη Ρουμανία (+8,7%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Μάλτα (-8,6%) και την Ελλάδα (-6,2%).
Σημαντική αύξηση 3% σημείωσε σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Eurostat. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής σε ετήσια βάση καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (+13,2%), τη Σλοβακία (+12,7%), την Τσεχία (+8,8%) και τη Ρουμανία (+8,7%), ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Μάλτα (-8,6%) και την Ελλάδα (-6,2%).
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Νοέμβριο κατά 1,8% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο και κατά 3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).
Αντίστοιχα, στην ΕΕ σημειώθηκε αύξηση τον ίδιο μήνα 1,5% και 3%. Στην Ελλάδα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε το Νοέμβριο κατά 2,2% έναντι του Οκτωβρίου και κατά 6,2% έναντι του Νοεμβρίου 2012.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε το Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο κατά 3% στην Ευρωζώνη και 2,6% στην ΕΕ.
Αντίστοιχα, η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 2,2% και 1,5%, των ενεργειακών αγαθών κατά 1,8% και 1,2%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 1,4% και 0,9% και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 1% και 0,8%.
Τις μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις της βιομηχανικής παραγωγής κατέγραψαν η Ιρλανδία (+11,7%), η Σουηδία (+6,4%) και η Μάλτα (+3,8%), ενώ τις μεγαλύτερες μειώσεις σημείωσαν η Λιθουανία (-3,5%), η Δανία (-3%) και η Ελλάδα (-2,2%).
Σε σύγκριση με το Νοέμβριο 2012, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε 4,4% στην Ευρωζώνη και 4,7% στην ΕΕ.
Αντίστοιχα, η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών αυξήθηκε κατά 3,3% και 3,5% και των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 3,1% και 2,7%.
Η παραγωγή των ενεργειακών αγαθών μειώθηκε 0,5% και 1,4% και των διαρκών καταναλωτικών αγαθών 0,8% και 0,3%, αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)













![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442