Στα τέλη της άνοιξης λήγει η θητεία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βήματος- τον Γ.Προβόπουλο αναμένεται να διαθεχθεί τον Μάιο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας.

Ήδη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξετάζει ποιο θα είναι το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τις πληροφορίες του Βήματος, ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα  αντικαταστήσει τον Γ.Στουρνάρα και πρόκειται για τον σύμβουλό του Στ. Παπασταύρου.

Ο κ. Παπασταύρου ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον κ. Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας διατηρεί τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη συνεργασία μαζί του, τόσο με τους ευρωπαίους, όσο και με την τρόικα.

Έτσι, ο κ. Παπασταύρου απολαμβάνει πέραν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και αυτή του κ. Στουρνάρα για να τον διαδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών. Μένει να φανεί αν θα γίνει αποδεκτός και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας