Η μικρή μάγισσα
Η μικρή μάγισσα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 40 γλώσσες, έχει μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα της. Follow @ingrBook !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”); Έτος έκδοσης: 1983 Έτος 2ης έκδοσης: 2014 Τίτλος πρωτοτύπου: Die Kleine Hexe Σελίδες: […]
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=”//platform.twitter.com/widgets.js”;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,”script”,”twitter-wjs”);
Έτος έκδοσης: 1983
Έτος 2ης έκδοσης: 2014
Τίτλος πρωτοτύπου: Die Kleine Hexe
Σελίδες: 144
Εικονογράφος: Winnie Gebhardt
Η μικρή μάγισσα είναι μόλις εκατόν είκοσι εφτά χρονών, και οι μεγαλύτερες μάγισσες δεν την παίρνουν ακόμα στα σοβαρά. Είναι καλή μάγισσα και θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους όταν συναντούν δυσκολίες στη ζωή τους. Αυτό την κάνει μισητή στις άλλες μάγισσες, που είναι κακές και πιστεύουν πως καλή μάγισσα είναι η… κακιά μάγισσα. Αυτά της τα καμώματα θα τη φέρουν αντιμέτωπη με το συμβούλιο των μαγισσών, που θα πρέπει να αποφασίσει αν έχει γίνει καλή…, δηλαδή κακιά, μάγισσα!
Η μικρή μάγισσα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 40 γλώσσες, έχει μεταφερθεί στο θέατρο και στον κινηματογράφο και έχει αγαπηθεί από γενιές αναγνωστών για την τρυφερότητα και το ανατρεπτικό πνεύμα της.
Ο Ότφριντ Πρόισλερ (1923-2013) γεννήθηκε στη Βοημία και το 1949 εγκαταστάθηκε στη Βαυαρία. Δίδαξε σε δημοτικό σχολείο μέχρι το 1971, οπότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη διδασκαλία και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη συγγραφή. Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Για τα βιβλία του τιμήθηκε με κάποια από τα σημαντικότερα γερμανικά και διεθνή βραβεία. Είχε γράψει κάποτε: «Πολλές φορές αναρωτήθηκα γιατί γράφω βιβλία για παιδιά. Και απάντησα στον εαυτό μου: Γιατί αυτό με διασκεδάζει. Νιώθω τόση ευχαρίστηση όταν τελειώνω ένα βιβλίο μου, που εύχομαι να το χαρείτε εξίσου και εσείς».
| Γιώργος Κώνστας | |
| Εκδόσεις Κέδρος | |
| Ότφριντ Πρόισλερ |
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442