Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόθυμος δηλώνει ο στρατηγός αλ Σίσι να ζητήσει την προεδρία της Αιγύπτου

Πρόθυμος δηλώνει ο στρατηγός αλ Σίσι να ζητήσει την προεδρία της Αιγύπτου

Δίνοντας την ισχυρότερη μέχρι στιγμή νύξη πως θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αιγύπτου, ο στρατηγός Αμπντελφατάχ αλ Σίσι είπε ότι «εάν ο λαός και το στρατός το ζητήσει» θα θέσει υποψηφιότητα. Εδώ και καιρό πιθανολογείτο ότι ο στρατηγός, που ουσιαστικά κρατά τα ηνία στη χώρα μετά την ανατροπή του Μόρσι, εποφθαλμιά την προεδρία στις εκλογές που θα γίνουν και, αν θέσει υποψηφιότητα, θεωρείται φαβορί.

Δίνοντας την ισχυρότερη μέχρι στιγμή νύξη πως θα βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αιγύπτου, ο στρατηγός Αμπντελφατάχ αλ Σίσι είπε ότι «εάν ο λαός και το στρατός το ζητήσει» θα θέσει υποψηφιότητα.

Εδώ και καιρό πιθανολογείτο ότι ο στρατηγός, που ουσιαστικά κρατά τα ηνία στη χώρα μετά την ανατροπή του Μόρσι, εποφθαλμιά την προεδρία στις εκλογές που θα γίνουν και, αν θέσει υποψηφιότητα, θεωρείται φαβορί.

«Εάν βάλω υποψηφιότητα, θα πρέπει να είναι μετά από αίτημα του λαού και με εντολή του στρατού μου» είπε, σύμφωνα με το Reuters, μιλώντας το Σάββατο ενώπιον ακροατηρίου αξιωματικών. «Λειτουργούμε σε δημοκρατία» είπε.

Ποιο «σημάδι» θα ερμήνευε ο Σίσι ως λαϊκό αίτημα για υποψηφιότητά του είναι ασαφές. Την επόμενη εβδομάδα, οι Αιγύπτοι καλούνται στις κάλπες για να επικυρώσουν ή να απορρίψουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Το δημοψήφισμα είναι το πρώτο βήμα στον οδικό χάρτη που έχει παρουσιάσει το Κάιρο για «επάνοδο στην ομαλότητα». Θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και έπειτα οι βουλευτικές εκλογές.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι, ο αλ Σίσι θεωρείται όχι μόνο η ισχυρότερη προσωπικότητα στην Αίγυπτο αλλά και η προσωπικότητα εκείνη με τη μεγαλύτερη δημοφιλία, θεωρούμενος ότι μπορεί να ηγηθεί μίας Αιγύπτου που βρίσκεται σε αδιέξοδο τα τελευταία τρία χρόνια -και ενώ τα ηγετικά στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων έχουν τεθεί υπό κράτηση και η ομάδα κηρύχθηκε τρομοκρατική οργάνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024