Νέα εποικιστικά σχέδια προωθεί η κυβέρνηση του Ισραήλ
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση 1.000 και πλέον νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και άνω των 800 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως τουλάχιστον αναφέρει η ΜΚΟ «Η Ειρήνη Τώρα», η οποία αντιτίθεται στην πολιτική αυτή. Την ίδια δημοσκόπηση της Maariv δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ισραηλινών δεν πιστεύει ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους παλαιστίνιους θα έχουν αποτέλεσμα.
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την ανέγερση 1.000 και πλέον νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και άνω των 800 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως τουλάχιστον αναφέρει η ΜΚΟ «Η Ειρήνη Τώρα», η οποία αντιτίθεται στην πολιτική αυτή.
«Το υπουργείο Στέγασης έδωσε στη δημοσιότητα σχέδια για την ανέγερση 1.076 νέων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και 801 κατοικιών στη Δυτική Όχθη» δήλωσε ο Λίο Αμιχάι, εκπρόσωπος της οργάνωσης.
Την ίδια δημοσκόπηση της Maariv δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ισραηλινών δεν πιστεύει ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους παλαιστίνιους θα έχουν αποτέλεσμα.
Στο ερώτημα εάν οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε συμφωνία, το 80% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά.
Άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ισραέλ Χαγιόμ», πάνω από το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τζον Κέρι δεν είναι «έντιμος διαμεσολαβητής».
‘Ενα 73% των Ισραηλινών σύμφωνα με τη Μααρίβ και ένα 70% σύμφωνα με την Ισραέλ Χαγιόμ θέλουν τη διατήρηση της ισραηλινής στρατιωτικής παρουσίας στην κοιλάδα του Ιορδάνη, όπως έχει προτείνει ο Κέρι.
Η κοινή γνώμη μοιάζει κουρασμένη και απογοητευμένη ύστερα από δεκάδες αμερικανούς απεσταλμένους και διαμεσολαβητές που είδε να έρχονται εδώ επί χρόνια και να φεύγουν με άδεια χέρια, σχολιάζει η Μααρίβ.
Ο Τζον Κέρι ολοκλήρωσε τη Δευτέρα τετραήμερες συνομιλίες στη Μέση Ανατολή χωρίς να καταφέρει να πείσει το Ισραήλ και τους Παλαιστινίους να αποδεχθούν το ειρηνευτικό του σχέδιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε επαφές με τον Φερνάντες για νέο συμβόλαιο
- Πώς αμείβεται η εργασία την αργία του Αγίου Πνεύματος
- American Gigolo νέας κοπής: Ο γιος του Ρίτσαρντ Γκιρ στα οργασμικά χνάρια του – Euphoria και Σίντι Κρόφορντ
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα λάθη που «φουσκώνουν» τα τεκμήρια κατοικίας
- Ολυμπος: Ολοκληρώθηκε η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς του Ισπανού ορειβάτη που εντοπίστηκε νεκρός
- Χολαργός: Μυστήριο τι όπλισε το χέρι του 57χρονου – Εκτός κινδύνου η 53χρονη γυναίκα


