Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιλάνο: οδηγίες για πρωτάρηδες!

Μιλάνο: οδηγίες για πρωτάρηδες!

Εάν υπάρχει μία πόλη που μπορεί να συναγωνιστεί σε ομορφιά τη Ρώμη, αυτή βρίσκεται επίσης στην Ιταλία και δεν είναι άλλη από το Μιλάνο. Μια πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα και ποικίλα αξιοθέατα, που ικανοποιεί απόλυτα τις επιθυμίες των ταξιδιωτών! Βρείτε, λοιπόν, τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και γνωρίστε το Μιλάνο με τη βοήθεια του travelplan.gr Ιδού […]

Εάν υπάρχει μία πόλη που μπορεί να συναγωνιστεί σε ομορφιά τη Ρώμη, αυτή βρίσκεται επίσης στην Ιταλία και δεν είναι άλλη από το Μιλάνο. Μια πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα και ποικίλα αξιοθέατα, που ικανοποιεί απόλυτα τις επιθυμίες των ταξιδιωτών! Βρείτε, λοιπόν, τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και γνωρίστε το Μιλάνο με τη βοήθεια του travelplan.gr

Ιδού τα must-see του Μιλάνου:

1. Duomo
Ακόμη κι αν δεν έχετε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική, μόνο και μόνο η θέα του καθεδρικού ναού του Μιλάνου θα σας ενθουσιάσει. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς γοτθικού ρυθμού στον κόσμο και σίγουρα το σημείο από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει η γνωριμία σας με την πρωτεύουσα του ιταλικού βορρά. Ο ναός έχει μήκος περίπου 160 μέτρα και ύψος που ξεπερνά τα 100 μέτρα, με την πρόσοψή του να αποτελεί μια από τις πιο πολύπλοκες αρχιτεκτονικές δημιουργίες της Ευρώπης. Ο όμορφα φωτισμένος καθεδρικός ναός αποτελεί το ιδανικό σκηνικό και για μια βραδινή βόλτα στο Μιλάνο.

2. Σκάλα του Μιλάνου
Ποιος καλλιτέχνης δεν έχει ονειρευτεί μια εντυπωσιακή βραδιά στη Σκάλα του Μιλάνου; Από το 18ο αιώνα έχουν ανέβει στη σκηνή της τα σπουδαιότερα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και, φυσικά, οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες. Επομένως, η γνωριμία με την παγκοσμίου φήμης όπερα είναι επιβεβλημένη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μιλάνο. Επιπλέον, στο μουσείο που λειτουργεί παραπλεύρως μπορείτε να δείτε άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα σχετικά με τη Σκάλα του Μιλάνου.

3. Κάστρο Sforza
Το κάστρο, ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης, βρίσκεται στο κέντρο του Μιλάνου. Χτισμένο το 14ο αιώνα, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του, τους γιγάντιους στρογγυλούς πύργους του και τα πανίσχυρα τείχη του. Συμπληρωματικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Αρχαίας Τέχνης, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία της πόλης.

4. San Siro
Με χωρητικότητα 80.000 θεατών, το San Siro είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ποδοσφαιρικά γήπεδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, αποτελεί την έδρα και των δύο μεγάλων ομάδων του Μιλάνου, της Inter και της AC Milan. Εάν είστε τυχεροί και βρείτε εισιτήρια, μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε από τις κερκίδες του γηπέδου έναν αγώνα της Serie A.

5. Galleria Vittorio Emanuele II
Οι περισσότεροι δίπλα στη λέξη Μιλάνο τοποθετούν τη λέξη shopping, και το αντίστροφο. Δεν είναι τυχαίο πως το Μιλάνο θεωρείται η πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής μόδας και του στυλ, ενώ η Galleria Vittorio Emanuele II είναι η καρδιά της ιταλικής μεγαλούπολης. Κάτω από τον εντυπωσιακό γυάλινο θόλο της θα βρείτε από τα McDonalds έως τις τελευταίες δημιουργίες της Moschino. Ακόμη και για όσους το shopping δεν είναι άμεση προτεραιότητα, μια βόλτα στο εντυπωσιακό κτίριο είναι σίγουρα must.

6. Piazza Mercanti
Piazza Duca d’Aosta, Piazza Duomo, Piazza della Scala… Καμία από τις εν λόγω πλατείες δεν μπορεί να συγκριθεί με την Piazza Mercanti. Χτίστηκε το 1228 και από τότε αποτελεί την εμπορική και πολιτική καρδιά της πόλης του Μιλάνου, γεγονός που αντικατοπτρίζεται πλήρως στα κτίρια και τους δρόμους που περιβάλλουν την πλατεία.

7. Βόλτα με το τουριστικό λεωφορείο
Δεδομένου ότι οι μεν ταξιδιωτικές εξορμήσεις γίνονται ολοένα και πιο σύντομες, η δε γνωριμία με τις πόλεις ολοένα και πιο δύσκολη, μια καλή λύση για να γνωρίσετε την πόλη του Μιλάνου είναι τα γνωστά σε όλους τουριστικά λεωφορεία hop-on hop-off. Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις μιας τέτοιας ξενάγησης, στην περίπτωση του Μιλάνου αξίζει τον κόπο.

8. Μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια του Μιλάνου
Όταν μιλάμε για Ιταλία και κανάλια, από το μυαλό όλων περνά ασφαλώς η Βενετία, ωστόσο και το Μιλάνο έχει τα δικά του κανάλια, στην περιοχή Navigli. Η περιοχή είναι αρκετά ήρεμη και γραφική, ενώ ένα από τα κανάλια της είναι σχεδιασμένο από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι. Εάν επισκεφθείτε το Μιλάνο το καλοκαίρι, μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μίνι κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης ή, τουλάχιστον, έναν καφέ στις όχθες τους.

*Ο CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024