Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κεδίκογλου: Να μην αντιμετωπίζονται οι τρομοκράτες όπως οι άλλοι κρατούμενοι

Κεδίκογλου: Να μην αντιμετωπίζονται οι τρομοκράτες όπως οι άλλοι κρατούμενοι

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η τοποθέτηση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού -ο οποίος αναζητείται μετά την παραβίαση του όρου της καθημερινής παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα στη διάρκεια της άδειας του- Φρ.Ραγκούση, που έκανε λόγο για «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του». Για «ανατριχιαστική δήλωση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατουμενοι». Αμεση αναθεώρηση του πλαισίου των αδειών ζήτησε ο Κυρ.Μητσοτάκης.

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η τοποθέτηση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού -ο οποίος αναζητείται μετά την παραβίαση του όρου της καθημερινής παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα στη διάρκεια της άδειας του- Φρ.Ραγκούση, που χαρακτήρισε την εξαφάνιση του καταδικασμένου για την 17 Νοέμβρη «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του».

Για «ανατριχιαστική δήλωση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατουμενοι».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε: «Το πώς διέφυγε του ελέγχου των αρχών θα διερευνηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αποτελέσματα και στον εντοπισμό του».

Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του Φρ.Ραγκούση περί «επαναστατικού καθήκοντος» του Χριστόδουλου Ξηρού και τόνισε:

«Αποδεικνύεται ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι. Αν θεωρούν καθήκον τους να αποδράσουν και να επιτεθούν στην κοινωνία, η κοινωνία θα πρέπει να πάρει μέτρα. Η Δημοκρατία δίνει τα ίδια δικαιώματα για όλους, αλλά πρέπει να προστατευθεί. Όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, επιβεβαιώνεται αυτές οι εκτιμήσεις μας».

Ο κ. Κεδίκογλου επέκρινε, δε, τη δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση -μετά την παρέλευση 18μηνου- του κατηγορούμενου για τρομοκρατικές ενέργειες Νίκου Μαζιώτη, σημειώνοντας ότι τώρα θεωρείται ύποπτος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων. «Δεν έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ΕΛ.ΑΣ. ότι θα εντοπίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό και θα τον επαναφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Κυρ.Μητσοτάκης τόνισε ότι εφόσον δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η παρακολούθηση τέτοιου είδους κρατουμένων όταν βρίσκονται σε άδεια και εφόσον -βάσει της δήλωσης του Φρ.Ραγκούση- υπάρχει η βούληση και επιθυμία τους για απόδραση «δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι άνθρωποι αυτοί να παίρνουν άδειες».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε να προχωρήσει άμεσα αναθεώρηση του καθεστώτος των αδειών για μια κατηγορία καταδικασμένων, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους κρατούμενοι δεν μπορούν να παίρνουν άδειες. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι αυτό είναι κάτι που συνάδει με ό,τι ισχύει «σε κάθε ευνομούμενη χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024