Τουλάχιστον τρεις απεργοί εργαζόμενοι σε εργαστήρια υφασμάτων έπεσαν νεκροί από σφαίρες της στρατονομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Πνομ Πενχ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται επίσημα ένας θάνατος, με την στρατονομία να λέει πως λειτουργεί «εντός των καθηκόντων» της.

Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο ξεχωριστές μαρτυρίες, τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επέμβασης της στρατονομίας σε τεταμένη κινητοποίηση.

Οι απεργοί είχαν πετάξει πέτρες, μπουκάλια και μολότοφ έξω από εργοστάσιο υφασμάτων στην Πνομ Πενχ. Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ με πιστόλια και καραμπίνες.

Οι διαδηλωτές ήταν ανάμεσα στους 350.000 εργαζομένους σε εργοστάσια υφασμάτων της Καμπότζης που απεργούν ζητώντας καλύτερους μισθούς.

Ο εκπρόσωπος της στρατονομίας Χενγκ Τίτο ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο πως ένα άτομο σκοτώθηκε και ορισμένοι τραυματίστηκαν.

«Επιτελούμε μόνο το καθήκον μας και το ρόλο μας» είπε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα), συμπληρώνοντας πως «αυτή την στιγμή αποκαθιστούμε την ασφάλεια» στο σημείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ