Στην καθιερωμένη πρώτη έκθεση ηλεκτρονικών της χρονιάς στο Λας Βέγκας ο επικεφαλής της Intel αναμένεται να δείξει στην πράξη πως θα οδηγήσει την εταιρεία στον κόσμο των φορητών συσκευών. Στην CES 2014 (7-10 Ιανουαρίου) ο Brian Krzanich θα κάνει την επίδειξη των πρώτων γκάτζετ που φοριούνται με Intel Inside. Στην έκθεση, ο νέος διευθύνοντας σύμβουλος θα κληθεί να πείσει ότι θα επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο να βάλει Intel σε 40 εκατομμύρια tablet μέσα σε έναν χρόνο.

Η Intel έχει ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 διαθέσει εμπορικά ένα εξαιρετικά μικρό και λιτοδίαιτο chip -το ένα πέμπτο του μεγέθους ενός Intel Atom, που απαιτεί το ένα δέκατο της ενέργειας για να λειτουργήσει. Οι πρώτοι Quark έχουν ήδη ενσωματωθεί σε συστήματα θέρμανσης και air-condition, δεν είναι όμως αυτός ο μόνος προορισμός τους. Ο Krzanich σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Ina Fried την Πρωτοχρονιά που δημοσιεύεται στο Recode.net μιλάει για άψυχα πράγματα που γίνονται «έξυπνα» χάρη στην δυνατότητα επεξεργασίας και επικοινωνίας που τους δίνει ο Quark. «Θα σας δείξουμε κάποια πράγματα που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορούν να γίνουν έξυπνα και να επικοινωνούν», είπε ο παλαίμαχος μηχανικός της Intel που έγινε CEO τον Μάιο του 2013. Ο Quark -μάλλον η δεύτερη έκδοσή του- αναμένεται να ενσωματωθεί σε περικάρπια και ρολόγια που καταγράφουν την σωματική δραστηριότητα και αξιοποιούν τις μετρήσεις τους για βελτίωση της υγείας -στο δυναμικό της Intel προστέθηκαν πρόσφατα μηχανικοί που εργάστηκαν στην Nike για το δικό της Fuelband-, ή ιατρικά αξεσουάρ που συμβάλλουν στην θεραπεία ή την παρακολούθηση της σωματικής κατάστασης του ασθενούς.

O Krzanich αναφέρεται επίσης σε καινοτομίες που έχει στο μανίκι της η Intel και στον τομέα των tablet, δίνοντας έμφαση στην εικόνα. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται επιφυλακτικός σε ότι αφορά την επέλαση της Intel στον χώρο των smartphone -όπου το 80% των κερδών πηγαίνει στα ταμεία της Apple και της Google- ή την είσοδό της στην αγορά της τηλεόρασης, κυρίως λόγω απουσίας περιεχομένου. Για να μπεις στην αγορά των smartphone, θα πρέπει να νικήσεις έναν από αυτούς τους δυο, είπε ο Krzanich.

In.gr Τεχνολογία