Γ.Στουρνάρας: Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι «φαγώσιμος»
«Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, "φαγώσιμος" επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό» λέει στο Βήμα της Κυριακής ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται και από βουλευτές της συμπολίτευσης. Ο υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει δε την εκτίμησή του ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης.
«Η οικονομία βγαίνει από την κρίση, τα πράγματα βελτιώνονται» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προβλέποντας ότι το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης μετά τον εξαετή κύκλο της ύφεσης που οδήγησε εργαζόμενους και επιχειρήσεις στα όρια.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαιώνει ότι η αναπτυξιακή διαδικασία θα φανεί μέσα στο νέο έτος, θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από τα κοινοτικά ταμεία που θα ανέλθουν στα 40 δισ. ευρώ ώς το 2020, ενώ ψυχολογικά η χώρα θα τονωθεί με το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή της στις αγορές.
Όπως λέει ο υπουργός, πρωταγωνιστές σε αυτό τον νέο κύκλο θα είναι ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και το υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας.
Ο κ. Στουρνάρας εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του δεν συνιστούν “λύση” καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει να συντηρεί εξωφρενικές προσδοκίες που υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια».
Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται και από βουλευτές της συμπολίτευσης ο υπουργός απαντά: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι αναλώσιμος, ευάλωτος, απροστάτευτος, “φαγώσιμος”… επειδή δεν ανήκω σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό. Κάποιοι άλλοι, όπως λέτε, ενδεχομένως να θέλουν να με “φάνε” ίσως γιατί η πολιτική δεν είναι συμβατή με τα συμφέροντά τους. Δεν βρίσκομαι στη θέση αυτή προκειμένου να φτιάξω “πάτημα” για την επόμενη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βορίζια: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος – Έκοψαν 134 ελιές αγρότη που αρνήθηκε να παραδώσει το χωράφι του
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Α’)
- O Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος
- Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές
- Ο λαός θα είναι ο καλύτερος κριτής για το ποια ή ποιος θα ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης και θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο
- «Αυτή είναι η προσφορά της Ζάλγκιρις στον Βαλαντσιούνας» (pic)
- Νότια Κορέα: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν πώληση και εκσυγχρονισμό στρατιωτικών ελικοπτέρων αξίας 4,2 δισ. δολαρίων
- Το κόστος στέγασης ως αιτία οργής των ψηφοφόρων – Έλλειψη κατοικιών και αποτυχία του ελέγχου των ενοικίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442