Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Mustang 1964: Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο που δεν μπορείς να ξεχάσεις

Ford Mustang 1964: Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο που δεν μπορείς να ξεχάσεις

Το όνειρο όλων των εφήβων φαίνεται πως έζησε ο Edsel Ford ο δεύτερος, ο οποίος σε ηλικία δεκαέξι ετών έλαβε ως δώρο Χριστουγέννων μία Mustang.

Δεν αποτελεί το σενάριο κάποιου διαφημιστικού σποτ, ούτε φυσικά μια κακόγουστη Χριστουγεννιάτικη φάρσα.

Ακόμη και ο δισέγγονος του Henry Ford, Edsel B. Ford ο δεύτερος, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι σε ηλικία 16 ετών θα αποκτούσε, ως δώρο Χριστουγέννων, την πρώτη του Mustang.

Όλα ξεκίνησαν τον χειμώνα του 1964, όταν και άρχισε η προετοιμασία μίας πολύ ξεχωριστής Mustang fastback, την οποία ο Henry Ford ο δεύτερος θα δώριζε στο γιο του, Edsel B. Ford ΙΙ, με αφορμή τα δέκατα έκτα γενέθλιά του.

Βαμμένη στα λευκά και με τις μπλε ρίγες να διατρέχουν το αμάξωμα δίνοντας έναν διαφορετικό-αγωνιστικό τόνο, η εν λόγω Mustang δεν άργησε να πατήσει τους τροχούς της στην άσφαλτο.

Ανάμεσα στις ιδιαιτερότητες που την έκαναν να ξεχωρίζει συγκαταλέγονται η εισαγωγή αέρα στο καπό, το χρώμιο στις γρίλιες των προβολέων και οι τοποθετημένοι στα μπροστινά φτερά εξωτερικοί καθρέπτες.

Ωστόσο, υπήρχε μία ακόμη λεπτομέρεια που οι περισσότεροι θα προσπερνούσαν. Αντί για το έμβλημα της Mustang -το καλπάζον άλογο- το μεταλλικό κάλυμμα της τάπας του δοχείου καυσίμου κοσμούσαν τα αρχικά του Edsel B. Ford ΙΙ.

Η λευκή Mustang συνάντησε τον δεκαεξάχρονο, τότε, ιδιοκτήτη της τα Χριστούγεννα του 1964.

«Κατέβηκα τις σκάλες εκείνο το πρωί των Χριστουγέννων με τις αδερφές μου και ο πατέρας μου με συμβούλεψε να ρίξω μία ματιά έξω. Αυτή η εκπληκτική Mustang στεκόταν ήδη στον δρόμο και αμέσως άρπαξα το παλτό και τα παπούτσια μου και βρέθηκα έξω για την δω από κοντά», δήλωσε ο Edsel B. Ford ΙΙ.

Πολύ γρήγορα ο δεκαεξάχρονος Edsel βρέθηκε στο εσωτερικό με τα μπλε δερμάτινα καθίσματα και τις επιφάνειες αλουμινίου, γράφοντας τα πρώτα χιλιόμετρα -μίλια για την ακρίβεια- στους κοντινούς δρόμους.

«Το κροτάλισμα του V8 κινητήρα ήταν μεθυστικό. Οδήγησα μόνο μερικά λεπτά εκείνη την ημέρα, γιατί υπήρχε χιόνι στο οδόστρωμα, ωστόσο, μόλις οι δρόμοι καθάρισαν οδηγούσα σχεδόν κάθε ημέρα», θυμάται ο Edsel B. Ford ΙΙ, ταξιδεύοντας μισό αιώνα πίσω στον χρόνο.

Σε αντίθεση, βέβαια, με τις περισσότερες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, αυτή δεν είχε αίσιο τέλος. Τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την ημέρα, το αυτοκίνητο καταστράφηκε το 1968 σε ατύχημα που είχε φίλος του Edsel B. Ford ΙΙ.

auto.in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024